Forum > i20
[i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.
vvalery:
Panowie poniżej opinia naprawdę dobrej dziewczyny z niemieckiego nt. naszego tekstu :
"Jacek, może to i ogólnie zrozumiałe, ale chyba dla Polaka. Dużo strasznych błędów ortograficznych. Warto to poprawić. Czy forum przetrzyma do jutra?"
Tak więc Panowie proponuję poczekać do jutra.
Przynajmniej tekst jest gotowy tylko obróbka ortograficzna jak widać i pewnie trochę gramatyczna. ;-)
Kudłaty_1975:
--- Cytat: "vvalery" ---Przynajmniej tekst jest gotowy tylko obróbka ortograficzna jak widać i pewnie trochę gramatyczna.
--- Koniec cytatu ---
Uffff. To dobrze, że to tłumaczenie, które zamieściłem, nie jest tak do końca spartaczone. Oczywiście pomijając powyższe zapewne słuszne uwagi. Tym bardziej, że mam zaufanie do osoby, która to dla mnie tłumaczyła. Wrzuciłem to w pośpiechu na forum metodą kopiuj – wklej no i … Jest lekka kompromitacja, ale przemocy nie będzie. Korzystając z okazji, jeszcze raz chcę Wszystkich przeprosić i również podziękować za to, że są tu osoby na forum, które mogły wyłapać błędy.
Osobiście prosiłbym, aby osobie, która będzie ten tekst „szlifować” udostępnić również to, co miało być przetłumaczone. Tekst jest zamieszczony kilka postów wcześniej i uwzględnia uwagi Forumowiczów. Może trzeba pewne zdania rozbudować, zmienić, lub napisać jeszcze raz inaczej.
vvalery:
Oto poprawiony tekst. Mam nadzieję, że jest wszystko OK.
Wir alle sind die Besitzer der Autos der Marke Hyundai i20 und wir gehören HyundaiKlub.pl (der Funclub Ihrer Marke). Wir bitten Sie um die Hilfe um ein folgendes Problem zu lösen. Wir vermuten, dass es sich um einen Produktionsfehler handelt. Viele aus den Mitglieder unserer Gruppe haben observiert, dass der Türhandgriff den Lack kratzt, was später zu der Korrosion führt.
Wir haben dieses Problem für die polnische Filiale von Hyundai vorgestellt (durch das Internetformular), haben wir aber leider keine Antwort bekommen.
Wir geben zu, dass ASO bemüht sich, in Rahmen der Garantie das Problem zu beseitigen. Jede Station macht das aber auf eigene Art und Weise, und nicht immer dieser Fehler endgültig beseitigt ist. Manche Stationen malen nur die gekratzte Stelle, wodurch die Korrosion nicht gestoppt wird.
Wir haben das Problem mit ASO diskutiert und aus diesen Gesprächen ergibt sich, dass die polnische Hyundaifiliale keine allgemeine Empfehlung in der Sache ausgestellt hat und das Problem nicht als häufig betrachtet – was im Gegensatz zu unseren Erfahrungen steht.
Deswegen, weil die polnische Hyundaifiliale eine Passivität und Kontaktschwierigkeiten zeigt, wenden wir uns mit unserer Bitte um die Hilfe an Ihnen. Wir würden für Ihre Hilfe in der Sache sehr dankbar sein, wir hoffen auch auf die ernsthafte Betrachtung. Aus unserer Seite könnten Sie dann eine gute Werbung bekommen, weil unserer Klub sehr bekannt in Polen ist.
Wir werden sehr dankbar, wenn Sie uns bald antworten würden.
Jacaw:
To chyba powoli sprawa zbliża się do końca, teraz tylko ktoś z HKP musi to wysłać. Nie znam niemieckiego, ale jedno mnie zastanawia, czy w niemieckim też używany jest skrót ASO ?
vvalery:
Pewnie ASO to po niemiecku inaczej. Moja tłumaczka wzięla to za skrót i nie wnikała co on znaczy. Ja niestety już jej głowy nie zawrócę bo wyjechała na delegację. Moze w necie sprawdzi ktoś kto ma jakie takie pojęcie o tym języku bo ja to ni chuchu. :mrgreen:
Nawigacja
[#] Następna strona