Forum > i20
[i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.
Jacaw:
No to mój i20 zaliczył drugie malowanie obtarć od klamek. Pierwsze było robione w ASO Zięba, generalnie zrobili raczej dobrze, zgodnie z wytycznymi Hyundai'a, ale jak można było się spodziewać, mimo wymiany mechanizmu klamek, problem powrócił. Teraz dałem do ASO Autokopex i jest szansa, że wytrzyma to dłużej, gdyż oni już we własnym zakresie dodali takie dodatkowe podkładki dystansowe oraz nakleili folię ochronną. No cóż czas, pokaże, czy te "dodatki" coś tu pomogą - mam nadzieję, że tak, bo już mnie nieco nudzi to malowanie.
A swoją drogą zawiodłem się nieco na tej marce, bo żeby taka firma nie potrafiła skutecznie rozwiązać takiego problemu, to aż wstyd. Tym bardziej, że rozwiązanie wydaje się banalne, moim zdaniem ta czarna guma powinna być przytwierdzona nieruchomo do drzwi zamiast do ruchomej części klamki... no ale "spece" z Hyundai'a wolą kombinować jak koń pod górkę.
Kudłaty_1975:
No niby problem rozwiązali. W nowym i20, który wejdzie do salonów chyba na wiosnę są zupełnie inne klamki. Wspominał tu już ktoś o tym ma forum, że Hyundai ma takie plany, no i na zdjęciach nowego i20 widać, że są inne
--- Cytat: "Jacaw" ---we własnym zakresie dodali takie dodatkowe podkładki dystansow
--- Koniec cytatu ---
Osobiście uważam, że to dobry pomysł. Przed końcem gwarancji podjadę jeszcze do ASO i poproszę o poprawienie tych folii, bo po pewnym czasie zaczynają się odklejać na samych krawędziach. No i poproszę o dorobienie tych podkładek. O ile uda się to wyprosić.
vvalery:
Too late !!! .... jak mówią starzy górale. Za błędy się płaci, a ja za ich nie zamierzam nigdy w życiu.
Nie cytujemy całości wypowiedzi będącej ostatnią w wątku. Wymazanie cytatu. tekla
ezech:
po dwóch latach na gwarancji musiałem zrobić tylna klapę; po pięciu latach wszystkie drzwi - oczywiście problem przy klamkach; lakiernik założył mi takie gumowe podkładki, może pomogą; na koniec stwierdził, że ten model Hyundaia tak ma i już
chabo:
Witam
Mam to samo auto z polskiego salony pierwszy właściciel, po 3 latach zaczęły korodować klamki, tylna klapa oraz nieznaczne dach. Masakra.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona