Forum > i20
[i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.
Kudłaty_1975:
No niestety. Chciałem się dowiedzieć, to się dowiedziałem. Widoczne wyraźne obtarcia. Po wymianie mechanizmu klamek problem obtarć lakieru pozostaje. Akcja serwisowa i sposób naprawy zalecanych przez Hyundai nieskuteczna. Niecały rok wytrzymało. No cóż, trzeba się umawiać z ASO. Będą lepić trzeci raz.
rafcio007:
ja rownież muszę się umówić z ASO na 4 raz malowanie klapy....... na razie tylko klape obejrzalem dokładniej w aucie, aż strach sprawdzać klamki i całą resztę..... auto ogólnie dobre, ale karoseria to rdzewieje już po złożeniu auta w fabryce :D
Kudłaty_1975:
rafcio007, a Twój i20 z jakiego jest miesiąca 2011 roku? Pytam, bo mój jest z czerwca 2011 roku i z klapą jest wszystko cacy (czytaj: jeszcze nie było potrzeby naprawiać/poprawiać). No i jak już się zdecydowaliśmy na zakup, to otrzymałem odpowiedź w salonie na moje pytanie, że jest Czechem (tam otworzyli lub przenieśli fabrykę), ale jak już przyjechał, to się okazało, że to Turek. Może to też mieć znaczenie i wpływ na jakość – fabryka/partia.
Nie cytujemy wypowiedzi będącej ostatnią w wątku. wymazanie cytatu. tekla
Jacaw:
--- Cytat: "Kudłaty_1975" ---No i jak już się zdecydowaliśmy na zakup, to otrzymałem odpowiedź w salonie na moje pytanie, że jest Czechem (tam otworzyli lub przenieśli fabrykę), ale jak już przyjechał, to się okazało, że to Turek.
--- Koniec cytatu ---
Ja też mam i20 z 2011, kupiony w czerwcu, ale wyprodukowany chyba na początku roku i w sprawie klamek byłem już na malowaniu, ale klapa podobnie jak u Ciebie wygląda OK. Teraz czekam na wymianę sprzęgła, bo łapię się na tą partię, która może mieć problem z zaciskami sprzęgła, czy jakoś tak.
Natomiast moim zdaniem w salonie Cię okłamali, bo z tego co wiem, to w Czechach jest produkowany i30, natomiast i20 pierwotnie był produkowany w Indiach (i te modele miały ponoć większe problemy z rdzą, szczególnie na klapie), a potem w Turcji. I mój to też "turek". Oczywiście to dotyczy okresu do 2011, bo po zakupie się już tym nie interesowałem i nie wiem, gdzie obecnie je produkują.
ziutek:
Ponoć jeśli VIN zaczyna się na NLHB to jest to Turek. Jeśli wersja jest pięciodrzwiowa i na oponach Pirelli to Turek. W Indiach podobno robili/robią wersje 3 drzwiowe i wypuszczali na badziewiach chyba Kumho. Tyle słyszałem, pewnie są jakieś wyjątki. Mój z 2011 roku był Turkiem i do listopada 2013 roku z klapą problemów nie było(został sprzedany). Przy okazji naprawy klamek po dwóch przejeżdżonych zimach pod spodem był tylko powierzchniowy rdzawy nalot. Nie zauważyłem innych ognisk korozji.
Nawigacja
[#] Następna strona