Forum > i20
[i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.
rafcio007:
ptasie odchody wycieram najzwyklejszą sciereczką i zwykła wodą i daje rade, namęczyć się trzeba ale chociaż lakieru nie niszczy, przynajmniej patrząc gołym okiem, a co tak na prawde tam się dzieje nie wiem
[ Dodano: 2012-05-28, 18:01 ]
witam, a ja dzisiaj znalazlem brak lakieru na drzwiach z tyłu jest to miejsce gdzie drzwi kierowcy stykają sie prawie z drzwiami z tyłu, wiem tłumaczę trochę niejasno. Sprawdzałem drzwi itd nie ocierają o siebie, nie wiem co może być tego przyczyną. W normalnych warunkach ciężko tam porysować. Ogólnie im dłużej mam to autko to bardziej się boję że za rok, dwa będzie nieźle porysowane.
vvalery:
Wczoraj spacerowałem z synem po osiedlu i postanowiłem zerknąć na klamki dwóch i20. W jednym widoczne braki w okolicach dwóch klamkach (pewnie pozostałe drzwi nieużywane). W następnym na wszystkich. :evil:
Jacaw:
Niestety to chyba taki znak szczególny i20. Parę dni temu byłem na pierwszym przeglądzie i też zwróciłem na to uwagę serwisowi - prawdę mówiąc gdyby nie ten temat, to bym tego nie zauważył. Po przeglądzie powiedzieli mi, że czekają jeszcze na opinię gwaranta i z ciekawości obejrzeli też i20 stojące u nich na parkingu... niestety okazało się, że to powszechna przypadłość.
Według mnie jest to błąd konstrukcyjny, pod klamkę ktoś podłożył gumę, aby nie obcierała... jednak nie przewidział jednego, że pod tę gumę zapewne będą się dostawać drobne zanieczyszczenia np. piasek i według mnie to właśnie te zanieczyszczenia ryzują lakier.
Kudłaty_1975:
Witam szanowne Grono. Podłączę się pod temat. Mi we wrześniu przypada pierwszy przegląd , ale mam w planach udać się wcześniej do ASO (dla zainteresowanych ASO w Kobyłce przy ul. Nadarzyńskiej), przy okazji przejazdu i poruszyć temat klamek. Zdam relację co powiedzą i jaka była reakcja.
U siebie też dokładnie obejrzałem klamki. Jeszcze nic się tam nie dzieje, ale ewidentnie widać, że konstrukcja klamki jest zupełnie spartaczona. Wspomniana w poście guma, która pewnie bardziej pełni rolę uszczelnienia niż ochrony, niepotrzebnie odchyla się razem z klamką w momencie jej odciągnięcia. Jeśli byłaby przymocowana na stałe do drzwi, a nie do klamki, to klamka w momencie odchylenia tarłaby końcem tylko o gumę. Rozwiązanie proste i niedrogie. Podklejanie folii chyba nie rozwiąże problemu. To jak pudrowanie syfa. I tak wylezie.
vvalery:
--- Cytat: "Kudłaty_1975" ---Podklejanie folii chyba nie rozwiąże problemu. To jak pudrowanie syfa. I tak wylezie.
--- Koniec cytatu ---
Dobre :mrgreen: No ale jakis sposob musi byc, bo jakies polsrodki nie wchodza w gre. kurcze juz nie moge sie doczekac kiedy zona bedzie miala urlop i co zrobia cudotworcy z hyundaia.
Nawigacja
[#] Następna strona