Forum > i20
[i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.
de_assis:
Tak właśnie, na wady ukryte na pewno jest gwarancja prawna, natomiast na powrót usterki ktora usówał serwis pewnie tez sie cos znajdzie. Ja mam auto z 2009 z Indii i byly trzy lata gwarancji plus 5 czy 6 na perforacje, ale to jest taka gwarancja ze obtarc przy klamkach sie nie tyczy, jakby mi dziura w drzwiach od rdzy wyleciala to dopiero wtedy Ona obowiazuje.
Slawomir:
No niestety perforacja nie obejmuje rdzy powierzchniowej-czy jakkolwiek to to nazwać.
Kudłaty_1975:
de_assis, mi piłowali te podkładki bez robienia drzwi. To znaczy bez malowania. O ile o to pytasz. Jedynie malowanie punktowe. Dziś odebrałem samochód po drugiej naprawie. Finał jest taki, że wymieniali mi mechanizm tej klamki no i znów podłożyli gumki. Ponoć nowsze itd. itp. Według mnie, ten mechanizm znacznie usztywnia tą klamkę i ma lepsze, pewniejsze prowadzenie, natomiast problem otarć moim skromnym zdaniem pozostanie. Gumka jest w zasadzie tak samo wyprofilowana jak ta stara. I równie ładnie przytula się do blachy.
Pan w serwisie powiedział, że zrobili to tak, jak piszą w biuletynie, czyli wymiana mechanizmu i inne pierdoły. Wszystko tak, jak Hyundai zalecił. Przy wykonaniu usługi nie było samowolki ani radosnej twórczości serwisu. Jeśli będzie się coś działo, to broszka Hyundaia. Mam wracać i będą dłubać. Co jeszcze Hyundai w kwestii klamek wymyśli, zobaczymy.
de_assis:
Ale czy jak Ci piłowali gumki kiedyś to rozbierali drzwi od srodka i wyjmowali klamke czy nie?
Kudłaty_1975:
de_assis, tak, rozbierali drzwi od środka i wyjmowali klamkę. Za pierwszym razem gdy było to robione, to jeszcze nie było akcji z wymianą mechanizmów klamek. Temat był wtedy jeszcze bardzo świeży.
Nawigacja
[#] Następna strona