Forum > i30 FD
Sprzęgło
Akustyczny:
--- Cytat: piejar w 08 Styczeń 2024, 09:17:53 ---A to sorki nie doczytalem. Ja jestem zdania że dopóki sprzęgło się nie ślizga to szukać przyczyny gdzie indziej. W moim i30 jest 265kkm i fabryczne sprzęgło. Haczenie u mnie było spodowowane raczej zapowietrzenie ale tłumik też usunąłem i auto jeździ ładnie. Zacząłbym od odpowietrzenia bo to raczej najprostsza operacja.
--- Koniec cytatu ---
Pewnie masz sporo racji z odpowietrzeniem. U mnie o dziwo jak mechanik rozebrał, powiedział że łożysko oporowe już w fatalnym stanie i zdziwiony że reszta sprzęgła ok. Wymieniałem przy 190 000, więc dużo wcześniej niż Ty - szacun, że u Ciebie tyle wytrzymało.
Dawidwawi30:
No ok. Ale jeździłem tym autem 2 miesiące i nie było problemu . Nagle po 2 miesiącach się zapowietrzył ? Wątpię. Piszą że może lozysko oporowe do wymiany albo docisk . Ale to już korzystniej komplet .
Akustyczny:
--- Cytat: Dawidwawi30 w 08 Styczeń 2024, 12:51:19 ---No ok. Ale jeździłem tym autem 2 miesiące i nie było problemu . Nagle po 2 miesiącach się zapowietrzył ? Wątpię. Piszą że może lozysko oporowe do wymiany albo docisk . Ale to już korzystniej komplet .
--- Koniec cytatu ---
Pocieszę Cię, że sprzęgło komplet od Valeo z Alle kosztuje ok 360 zł, więc moim zdaniem za grosze.
Sam za tyle kupiłem i śmiga. Tyle że ja mam benzynę 1.4 (nie wiem czy pasuje takie samo do Twojego).
Dawidwawi30:
477 valeo wiem że to niski koszt . Nie będę januszowal i wymieniał samego łożyska lub drogiego docisku. Ale nadal zastanawia mnie to czy to pomoże
Dawidwawi30:
Oczywiście olej też wymienię. Motula
Nawigacja
[#] Następna strona