Forum > ix35 EL
Brak świateł przeciwmgielnych przód
...kuba...:
Przekaźnika nie znajdziesz, bezpiecznika osobnego też nie - jak widzę w ix35 jest już to trochę bardziej cywilizowane - załączanie lamp jest zintegrowane w skrzynce bezpieczników w kabinie i z niej wychodzi od razu "+" na lampy przeciwmgielnie. Na któymś z tych pinów zaznaczonych powinienś mieć + po włączeniu tych świateł. A sprawdzałeś, czy jest stały minus ("-") na kostce do żarówek? może masy nie ma...
Marcin160676:
Dzięki wielkie . Sprawdzę jeszcze masę - tylko jak ja znaleźć?😁
...kuba...:
Znajdź jakąś żarówkę 12V i dwa przewody, jednym podłącz jeden styk żarówki do „+” akumulatora, a drugim drugi styk żarówki do jednego a potem drugiego pinu w kostce żarówki przeciwmgielnej na którymś powinna ta dodatkowa żarówka zaświecić wtedy będzie pewność, że jest prawidłowa masa. - opisuje w razie wątpliwości jak to zrobić, bo miernik może w tym przypadku oszukać.
Marcin160676:
Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi
piejar:
--- Cytat: ...kuba... w 23 Listopad 2023, 09:03:48 ---faktycznie w tym module jest przekaźnik od świateł przeciwmgielnych - ale tyko tylnych
--- Koniec cytatu ---
U siebie faktycznie miałem problem z tylnymi a przednich nawet nie mam. Problem u mnie był w manetce.
Nawigacja
[#] Następna strona