Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
S-coupe LS szarpanie
Pyros:
Coś mi się wydaje,że ten wątek pomału zbacza z głównego tematu.... :>
Spalanie takie jak podajesz jest możliwe jeśli jeździsz głównie po mieście w korkach na krótkich dystansach. Ja tutaj nic nadzwyczajnego nie widzę. Gdyby ci zaczął palic ok.12 i w góre to bym sie trochę przestraszył,a tak sprawdz ciśnienie w ogumieniu,opróżni bagażnik ze zbędnych rzeczy,zmieniaj biegi przy 2,5tys i hamuj silnikiem a może uda ci się zejść w dół ;p
mariusz:
ale ja piszac o spalaniu mialem na mysli to ze jesli ecu bylby uszkodzony to czy spalanie bylo by normalne czy tez bylo by zwiekszone , a moj problem (powtorze) jest taki ze auto jak jest wilgootno to potrafi jezdzic jak mazenie i idzie jak glopi a jak jest cieplej to juz mu sie niechce ja mu gaz a on idzie tak jak by chcial a niemogl dotego z wydechu smierdzi paliwem i tak jak napislaem wyzej po podlaczeniu diody to gniazda ecu dioda caly czas swieci
Cendra:
mariusz (jeżeli to imię to pozdro dla imiennika ;-) ) możesz zrobić fotki co i jak zrobić z diodą, żeby sprawdzić kompa, bo diodę już sobie zrobiłem, ale próbowałem sie raz podłączyć i mi nie wyszło :(
mariusz:
caly opisik jest tutaj http://mitsubishifan.webpark.pl/ poprostu mussisz trafic biegunami jesli raz ci sie dioda niezaswieci obracasz bieuny leda i powinno zadzialac :)
Grzesik1:
--- Cytat: "mariusz" ---jesli ecu bylby uszkodzony to czy spalanie bylo by normalne czy tez bylo by zwiekszone
--- Koniec cytatu ---
różnie to bywa, u mnie nie było zmian w spalaniu, auto tylko gorzej wchodzilo na obroty a w upalne dni nie chciało praktycznie jeździć
Powodzenia
Nawigacja
[#] Następna strona