Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
S-coupe LS szarpanie
Pyros:
Termostat jest tu:
Termostatu nie da sie odpiąć co najwyzej wyjąć. Odpinasz gumowy wąż idący od chłodnicy do termostatu,odkręcasz te 2 śrubki w obudowie termos. podnosisz pokrywę i masz termostat...(tak to wygląda w skrócie)mało fachowy opis ale mam nadzieje,że zrozumiałeś :-P
Co do spalania to jeśli silnik jest nie dogrzany to więcej pali,ale przy obecnych temperaturach raczej to ci nie grozi ;-)
mariusz:
a po podniesieniu pokrywy normalnie sie go wyciaga tak? jest pod ta pokrywa jakas uszczelka??? chodzi mi oto czy bez problemu wykrece go zloze przejade troche i wrazie czego zloze normalnie????
Pyros:
Dokładnie,podnosisz i wyjmujesz bez problemu :-P Uszczelka tam jest no i zrozumiałe,że jak go wyjmiesz to się już raczej nie będzie nadawała do ponownego użycia ;/ Ale zamiast uszczelki możesz użyć silikon do uszczelnienia,ja tak mam i nie narzekam. Koszt silikonu to ok.6zł :D
mariusz:
juz konbinuje na wszelkie sposoby sam bo kazdy mechanik mowi inaczej ale za to sa zgodni w jednej kwesti ,kasa oczywiscie wielke bez gwarancji ze wpadna co to ;/
maspex:
na jakims tam portalu o autkach urzekly mnie dwa objawy w scoupe :-) jeden koles pisal o przerwaniu,powod "zapowietrzone wtryski " , niewiem co to jest, a drugi o problemach z obrotami ,z odpalaniem na co pomogl czujnik temperatury pasujacy od alfy z 99'.
Nawigacja
[#] Następna strona