Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
S-coupe LS szarpanie
BartBartez:
--- Cytat: "grzesik1" ---
--- Cytuj ---Nie ma regulacji zapłonu
--- Koniec cytatu ---
Poważnie nie ma regulacji?? w lantrze jest bliźniaczy silnik 4GDJ i regulacja jest(w 4GDJ jest 8zaworów a w s-soupe 12)
Hmmm.... to mnie zaskoczyliście :-P
--- Koniec cytatu ---
G4DJ to silnik z I gen Scoupe i tam jest regulacja. A G4EK to silnik z II gen Scoupe i regulacji nie ma. No chyba, że coś namieszasz w kompie
Cendra:
Właśnie mój mechanik to samo powiedział, że nie ma regulacji...
Myślałem, że może się myli i to wina szarpania... Nie mam już pomysłów w jakim kierunku działać...
Dodatkowym objawem jest to, że przy hamowaniu silnikiem poniżej 2 tyś obrotów robi "kangurka"... tzn szarpie i nie da się komfortowo spowalniać samochodu w ten sposób :(
Cendra:
Mam coraz częściej problemy z samochodem...
Auto szarpie i na zimnym i na ciepłym. Moim zdaniem to jest takie przyduszenie po każdym dodaniu gazu... Ja mu w gaz a on z 1 sek namysłu i dopiero obroty rosną :roll: Czasami przy normalnym ruszaniu obroty spadają i auto ledwo się toczy przez chwilę, żeby potem wrócić do normalności. Oczywiście hamowanie silnikiem to męczarnia, poniźej 2 tyś zdusza się tak skokowo (bardzo czuć te skoki). Dodatkowo pomiędzy 1,5 a 3 tyś obrotów czasami czuć jak poszarpuję... Ja już nie wiem co robić, wymienione wiele rzeczy świece, kable, kopułka, filtry, ustawione zawory...
Kiedyś udało mi się zlikwidować po części ten problem (nie szarpało na ciepłym podczas przyspieszania), wyczyściłem wtyczkę przy obudowie termostatu, ale teraz czyszczenie już nie pomaga...
sliwkaxx:
wykręć przepływomierz z dolotu, psiknij w niego WD40 kilka razy(zobaczysz ile syfu spłynie) zalóż i sprawdz, może być dupnięty sam w sobie innych pomysłow nie mam, ja mialem podobnie samochód reagował na pedał gazu z opożnieniem, czasamu udało mu się szarpnąć, przeczyściłem i jest gitarka ;-) pozdrawiam.
Cendra:
tam jeszcze nie zaglądałem, zobaczymy co się tam dzieję :roll:
dodano:
Wyczyściłem, przejechałem się trochę i chyba ciut lepiej... Zobaczymy jutro w trasie (ponad 250km).
Nawigacja
[#] Następna strona