Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
S-coupe LS szarpanie
Pyros:
--- Cytuj ---Wymontowałem termostat i co... Auto chodzi bardzo dobrze :!: Jaka diagnoza, czujnik :?: Jeszcze pojeżdżę kilka dni dla pewności :-)
--- Koniec cytatu ---
Słuchaj to informuj nas na bieżąco czy pomogło :)
Cendra:
Przypominam, że tytuł tematu jest mylny, bo mam problemy na ciepłym i zimnym silniku.
Testy trwają, na całkowicie zimnym silniku nie było tak super, ale lepiej niź wcześniej
Pyros:
Dziś a wieczorem,odwoziłem swoją kobietę do domu i pomimo mniejszych temperatur(jak to nocą) hultaj przerywał tak jak za dnia czyli do 3 tys.obrotów :-( Wracając trochę się już tym wkurzyłem(delikatnie mówiąc :-P ) i postanowiłem go trochę po przeciągać mocniej tak do 160km/h. Biegi zmieniałem przy 5,5-6tys.(zwykle max przy 3tys). I nie uwierzycie,gdy dojechałem do centrum miasta i trzeba było już powrócić znowu do spokojnej jazdy,przerywanie zniknęło jak ręką odjął. Nie ważne jakie były obroty,już od ok.1,5tys na III biegu szedł w górę bez zająknięcia :mrgreen: Ciekaw jestem czy na długo ustąpił mój objaw a jeśli tak to co może być powodem tych nie domagań <co?>
maspex:
Pyros....zatankuj Prosze ja Ciebie z 10 literkow Shella V-Power,ja mialem kiedys taki problem,samochod drzal na wolnych obrotach i czasami jak lekko gaz wcisnalem to poszarpywal (to samo mam jak jestem zmuszony tankowac na stancji 24h niedaleko mnie,jak porzadne pozamykane juz sa),po zastosowaniu STP do benzyny i zalaniu 10litrow VPOWER zupelnie ustapily objawy,wtryski byly pewnie brudne.
Jakbys mial 30 letnie autko jak moj braciszek :D to obstawialbym swiece :-P Jak jezdzi powoli,to sie zalewaja i kicha-niechce odpalac i szarpie,potem trzeba swiece przeczyscic i jechac dalej :-P A autko trzeba zawsze raz na jakis czas przepedzic porzadnie,byle z umiarem ;-)
Pyros:
Powiem ci że całkiem możliwe :-P W week postaram się zatankować V-Power Racing i zobaczymy efekty :mrgreen:
Nawigacja
[#] Następna strona