Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
S-coupe LS szarpanie
jacekk:
Ok. Wlasnie wrocilem z 3-godzinnej jazdy probnej. Szarpanie ustalo. Na obwodnicy v-max: 178 km/h przy 4,5 tys obrotow. Przyspieszenie w fabryczne 11 sekund.
Wczesniej nie bylo takiej mozliwosci, wiec sadze, ze problem rozwiazany.
Co robimy ? Dolewamy do baku specyfiku o nazwie STP czyszczacy WTRYSKI (czarna butelka), do kupienia w TESCO na akcesoriach samochodowych. Ma ona pojemnosc 250 ml - teoretycznie pisze tam aby dolac to do okolo 50 litrow benzyny (jakiejkolwiek). Ja dolalem cala butelke do polowy baku, czyli okolo 25 litrow (15 l + 10 l rezerwy). Po przejechaniu okolo 100 km a nastepnie przegazowce na postoju silnik odzyskal dawna sprawnosc :)
Piszcie, czy Wam tez to pomoglo :)
<papa> :-D
Cendra:
Ja na cały bak Pb98 dolałem ciut więcej niż połowę butelki... Na razie szarpnie jest normą, chociaż ostatnio mało jeżdżę, teraz mam połowę baku, doleję resztę STP i może trochę doleję V-power racing :roll:
jacekk:
Stary, za malo.
Jak bedziesz mial pol baku, to wlej cala butle czarnego STP. I przegazuj auto. Porzadnie. Gdy wyjezdzisz okolo 50% benzyny powinienes zobaczyc roznice.
Ja przejechalem okolo 200 km po wlaniu calej butelki do baku i dopiero po tym zaczalem widziec, ze cos sie odtyka. W koncu szarpanie ustalo.
Jak juz wykorzystasz czarny, zatankuj na full i zalej czerwonym STP.
Aha, i nie tankuj 98. To nie do naszych silnikow :)
Cendra:
Teraz po prostu zaleje go do pełna V-power racing i do tego cała butelka STP i ta polowa co mi została...
Czy można jakoś zaszkodzić w ten sposób autku :?:
Tomasz1023:
Juz kiedys pisałem .Ustawcie dobrze TPS-on jest odpowiedzialny w duzej mierze za szarpania,oczywiscie po wyeliminowaniu innych typowych z szarpaniem usterek...
Choć nie twierdze ze czasem wtryski sa zapieczone i srodek STP pomaga....
Nawigacja
[#] Następna strona