Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

S-coupe LS szarpanie

<< < (24/34) > >>

Pyros:

--- Cytuj ---Całe Scoupe to jest jedna wielka porażka, najbardziej nieudany model jaki wyszedł ze stajni Hyunda'a.
--- Koniec cytatu ---

Polemizowałbym...... ;-) Ja oprócz defektu pompy paliwa żadnych wiekszych awarii nie odnotowałem,dlatego staje w obronie Scoupe. Bywały gorsze modele Hyundaia...zapewne :mrgreen:

BartBartez:

--- Cytat: "Tomasz1023" ---ECU były awaryjne do 1992 w 1 genercjach S-coupe,Pony ,Lantra i mitsu (colt,Lancery...)
--- Koniec cytatu ---

No to byś się zdziwił jakiego bałaganu narobiło mi ECU w II generacji(nie tylko mi zresztą). Jeśli interesuje Cię pogłębienie tego tematu to poszukaj na starym forum. Napisaliśmy o tym powieść na ponad 8 stron.
Pozdrawiam

--- Cytat: "Jarek" ---Całe Scoupe to jest jedna wielka porażka, najbardziej nieudany model jaki wyszedł ze stajni Hyunda'a.
--- Koniec cytatu ---

Na I generację złego słowa nie mogę powiedzieć. Auto katowałem 2 lata i ponad 2 lata jeździ nim moja mama. U nas zrobił ponad 120 tyś km i poza uszczelniaczami, elementami zawiechy i pompą wodną (szacunkowy jej przebieg 350 tyś km)nic nie zrobiliśmy. Wymieniamy tylko olej

Cendra:
Chcę poinformować zainteresowanych, że mój mechanik zabiera dziś mojego S-coupe na ostateczne rozwiązanie sprawy, mówi, że ma jakis pomysł, ale nie chce mi powiedzieć co, jak się uda to powie... Pożyjemy zobaczymy :roll:

Arni Sonata:
I ja rowniez mam problemy tego typu ze silnik czy zimny czy cieply to szarpie gdy chce mu dac wiecej gazu chodz jak jest juz w pelni rozgrzany szarpiniacia bardzo slabieja i to obojetne czy na gazie czy benzynie, auto od 1000 do 2000 oborotow strasnzie szarpie trzeba przyspieszac delikatnie najlepiej jeszcze z noga na sprzegle XD powyzej 2000 idzie jako tako. I co moze byc tego powodem ? posiadam Autko Hyundaia Sonate z 94 roku GLS

jacus:
Zaciekawił mnie temat, gdyż też to przerabiałem niestety.
Jak rozwiązaliście swojego problemy z szarpaniem, brakiem mocy itp?
Liczę, że ktoś się podzieli doświadczeniami ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej