Forum > Santa Fe SM
2,0 CRDI 2004rok - gaśnie, potem Ok, błąd U0009
Aka:
A.. przekaźnik pompy paliwa zmieniany - bez zmian.
...kuba...:
--- Cytat: attex w 14 Wrzesień 2023, 21:01:11 ---Jeżeli gaśnie podczas przyspieszania (tak było u mnie) to obstawiam regulator ciśnienia paliwa
--- Koniec cytatu ---
To można sprawdzić wykonując diagnostykę komputerową obserwując wartości mierzone ciśnienie aktualne i zadane, najlepiej własnie podczas przyśpieszania
piejar:
Na zwykłym obd powinieneś widzieć ciśnienie paliwa w szynie. Czasem widać też ciśnienie zadane więc łatwo jest zauważyć niedotrzymania ciśnienia zadanego. Jeżeli jest to na przyspieszaniu (duże zapotrzebowanie na paliwo) to mogą też być kwestie wydajności czyli sitko w baku, filtr paliwa, pompa elektryczna (jeżeli ja masz)
Aka:
Ciśnienia nie sprawdzałem, natomiast cały układ paliwowy wyczyszczony/zregenerowany/nowy od zbiornia po wtryskiwacze. Gdy była stara pompa i farba łuszcząca się ze zbiornika to potrafił zgasnąć podczas przyspieszania bez zapalenia kontrolki - ciężko było odpalić, trzeba było wachlować pedałem gazu, skakał po obrotach i dopiero po chwili zaczynał pracować. Teraz potrafi zgasnąć niezależnie od okoliczności, zapala się kontrolka a po chwili (i wyłączeniu zapłonu) można odpalić i chodzi normalnie (do następnego razu)
bandzior13:
U mnie przy podobnych objawach na początku pomagało wyczyszczenie sitka w zbiorniku paliw.
Gdy to już nie pomagało oddałem do auto do warsztatu tam zrobili co następuje
Wymiana zbiornika paliwa - pełno syfu i bliżej nie określonej mazi.
Wymiana wałka rozrządu - ten co napędza pompę CR.
Regeneracja pompy CR wysokiego ciśnienie - (miała nieszczelności, na początku sam wymieniałem tylko uszczelki)
Wymiana pompki paliwa tej na zbiorniku.
Sprawdź temat poniżej może coś cię na kieruje.
http://hyundaiklub.pl/index.php/topic,12711.0.html
Warto sprawdzić jeszcze regulator ciśnienia na listwie CR i czujnik na listwie.
Nawigacja
[#] Następna strona