Forum > i30 GD

Interwał wypalania DPF 1.4 CRDI

<< < (2/4) > >>

Robsson79:
 Mam ELM i car scannera wchodzę na wszystkie czujniki i nie widzę tego parametru.  Możesz zrobić screen z zaznaczonym czujnikiem.

Mariusz.kjs:
Ja mam car scanner pro z wybranym profilem kia venga i czyta wszystkie interesujące mnie parametry. Akurat post injection oraz temperatura dpf pokrywala się z nie "zerową" wartościa spalania chwilowego stąd pewność ze odczytywane parametry to te właściwe. Profil to dokładnie kia venga yn 1.4/1.6 crdi. I co ciekawe akurat w moim przypadku odczyt parametrów następuje w kolejności uruchomienie silnika -> połaczenie elm. Inaczej nie czyta wszystkich parametrów.

piejar:
No to nieźle bo w D4EA (stary silnik VM Motori)  który jest praktycznie "nie czytaty" ja też czytam na tym profilu połączenia. Ale muszę spróbować tej kolejności. Ciekawe czy coś.wiecej się poczyta

mechsio:
1.6 CRDI 160 kkm. Wypalanie DPF w lato co około 150km w zimie co około 350-400km. Do obserwacji nie trzeba żadnego programu. Wystarczy zerknąć na spalanie chwilowe (podawane paliwo również przy hamowaniu silnikiem), zmienia się też delikatnie dźwięk silnika i ogólnie czuć jak się zbiera z jedynki.

piejar:
Tak tak, ta metodą jest znana ale średnio wygodna. Pewnie jest to też kwestia przyzwyczajenia..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej