Autor Wątek: Przegrzewania sie samochodu  (Przeczytany 7569 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bakus

• HKP
  • **
Odp: Przegrzewania sie samochodu
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Lipiec 2023, 21:51:51 »
3 korki wymieniłem

Offline marcin sos

• HKP
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Październik 2023, 13:51:28 »
rozwiązałeś problem ? Ja też jestem po wymianie uszczelki i reklamacji na uszczelkę jeszcze. Kilka dni temu w korku nagle wskazówka temperatury rosła do przed ostatniej kreski. Silnik gorący ale płyn ok, olej czysty. Odholowałem na wszelki wypadek. W sobotę pojechałem do mechanika i wskazówka po drodze wskoczyła do poziomu normalnego 90 stopni i tak się utrzymywała - jakby nie było problemu ale na wszelki wypadek jestem umówiony na sprawdzenie - mówi że to może być zapchany jakiś przewód.
Jedyne co mnie zmartwiło to że przy tym jak rosła temperatura silnik stracił moc: na czwórce ledwo 40km/h i zero mocy - normalne to jest przy czymś takim ??

Offline sisimon

• Giełda
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Listopad 2023, 13:48:03 »
Posiadałem 5 lat Peugeot 207 . Co 1,5 roku padała uszczelka pod głowicą. Objaw, temperatura 130 - napis STOP. Po wymianie był spokój przez parę miesięcy i od nowa to samo. Oczywiście głowica planowana, nowe uszczelki, firmy renomowane. Wymieniłem, pompę wody, termostaty, chłodnicę, czujnik temp chłodnicy i inne części. Jednak nadal dolewałem litrami płyn chłodniczy. Po 5 latach któryś mechanik z rzędu, stwierdził, że coś jest opadnięte w silniku (nie pamiętam dokładnie co, czy szklanka czy coś innego, bo już byłem taki wkur ....). Dałem sobie z nim spokój, chodź go bardzo lubiłem. Mały , zwinny, stan techniczny idealny. zero rdzy (konserwację robiłem od razu po zakupie). Zainwestowałem duże pieniądze w niego i wszystko poszło w błoto. Dlatego szczerze współczuję.

Offline Bakus

• HKP
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Wrzesień 2024, 17:19:14 »
Problem rozwiązany zły typ uszczelki pod głowicą założony

Offline XT1097

• Giełda
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Wrzesień 2024, 18:57:24 »
No tak Kolego, ktoś tu na forum czy na mojaceed walczył z tematem i miał dokładnie to samo tam UPG była założona bez okienka i zaslepiala jeden z kanałów.

Offline Bakus

• HKP
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Wrzesień 2024, 22:09:51 »
Dokładnie kolego tak jak mówisz tylko że samochód zawiozłem 400 km od mnie żeby to zrobili bo nikt nie chciał.zdjac głowicy a ten paprok co mi to robił to był pewny siebie że to nie upg i nie chciał zdejmować upg

Offline XT1097

• Giełda
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Wrzesień 2024, 09:14:53 »
No tak... Moich aut nie tyka żaden mechanik więc nie mam z nimi żadnych problemów.
Ostatnio zdecydowałem się dać do diagnostyki klimy (nic nie znalazł), nakłamał że gazu już nie było (a był bo ciśnienie było), chłodnice wymieniłem sam (więc wiem że wymieniona, że uszczelki nowe itp), jak nabił gazem i chciałem wydruk z maszyny to stwierdził że napełniał ta starą co wydruków nie robi (testował nową) więc cHGW czy napełniał gazem z tubki na allegro.
Jeden kontakt z mechanikiem na parę lat i tyle atrakcji...