Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Przed odbiorem ix35
mturku_80:
Witam, na co zwrocic uwage przy odbiorze ix35 z salonu? Za tydzien ide odebrac i chcialbym juz spytac doswiadczonych osob na co zwracac uwage i gdzie cos sprawdzic , co moze niewidac na pierwszy rzut oka a jest jakims nie dociagnieciem w produkcji. A takze ogolnie co sie sprawdza odbierajac nowe auto. Jest to moje pierwsze auto i nie bardzo mam w tym doswiadczenie.
Z gory dziekuje za podpowiedzi.
Rybka&Wieprz:
Zwróć uwage na siebie, żeby sie dobrze prezentować za kierownicą :mrgreen:
Ja na nic nie zwracałem uwagi i jak do tej pory wszystko OK!!!
Nie słyszałem na forum pogłosek jakoby były jakieś ukryte wady wykrywalne przy odbiorze...
Pan w salonie karze oszczedzac autko przez chyba 1000km według instrukcji "docierania" i zaproponuje nieobowiązkową wymianę oleju bodajże po 2000km..
Mozesz poprosić o uzbrojenie alarmu, bo w moim przypadku był nie uzbrojony.
Można także poprosic o ustawienie funcji automatycznego zatrzaskiwania sie auta po ruszeniu powyżej 20/h.
Wiecej nie pamiętam!!!
Zibi:
dobre, dobre, weź miernika lakieru, bo może jakiś odnowiony zechcą Tobie wcisnąć :)
jeżeli to jest Comfort, lub wyższa opcja, to możesz poprosić o sparowanie telefonu z autem, jeżeli masz orurowanie z przodu, to pamiętaj o wożeniu ze sobą homologacji na tą rurkę.
Łukasz:
--- Cytat: "Zibi" ---dobre, dobre, weź miernika lakieru, bo może jakiś odnowiony zechcą Tobie wcisnąć :)
--- Koniec cytatu ---
Zdarzały się takie przypadki, że auto np. spadło gdzieś po drodze, zostało odnowione i sprzedane jako fabrycznie nowe ;-)
Obejrzeć nie zaszkodzi. Może nie przesadzajmy już z miernikiem lakieru ale można zwrócić uwagę czy nie ma rys na aucie lub innych delikatnych uszkodzeń - takie rzeczy się zdarzają :roll:
malowany:
--- Cytat: "Rybka&Wieprz" ---
Można także poprosic o ustawienie funcji automatycznego zatrzaskiwania sie auta po ruszeniu powyżej 20/h.
--- Koniec cytatu ---
To może zdradzisz jak tą funkcję się ustawia? Potrzebna mi jest... i wkurza mnie to, że muszę pamiętać o blokowaniu drzwi... jeżdżę po mieście bardzo często.
Nawigacja
[#] Następna strona