Forum > ix35 EL
Przeróbka świateł z przedlift na polift xenon
Robik:
Modul ma kilka funkcjonalnosci. Jedna z nich jest przelaczanie miedzy swiatlami dziennymi tj. pasek led (lub swiatla dodatkowe dzienne) a swiatlami mijania. Modul "oszukuje" komputer glowny i zarzadza oswietleniem na manetce w trybie auto.
Czy przed zmiana lamp mozna bylo wylaczy swiatla mijania, czy w kazdej pozycji manetki miales swiatla wlaczone? Czy miales dodatkowe swiatla led w zderzaku przednim? Jeszcze jeden problem dochodzi, w przypadku ksenonow system poziomowania i spryskiwacze - moze byc klopot na stacji kontroli pojazdow w przypadku ich braku
Kalbar:
Jeszcze modułu nie podłączałem. Mam takie przerobione wtyczki i po podłączeniu ich do zwykłych po prostu podpiąłem lampy. To że świeci mi górny led nie jest problemem. Mam zakupiony ten moduł, który sprawi, że dolne ledy będą świecić od razu jak kluczyk przekręcę. Problem w tym, że jak daje przełącznik świateł na mijania to xenon tylko mruga i koniec.
Link do wtyczek, które zakupiłem aby od razu wpinać lampę:
https://allegro.pl/oferta/hyundai-ix35-wtyczka-kostka-lampy-lift-led-adapter-13361407758
Kalbar:
"Czy przed zmiana lamp mozna bylo wylaczy swiatla mijania, czy w kazdej pozycji manetki miales swiatla wlaczone? Czy miales dodatkowe swiatla led w zderzaku przednim? Jeszcze jeden problem dochodzi, w przypadku ksenonow system poziomowania i spryskiwacze - moze byc klopot na stacji kontroli pojazdow w przypadku ich braku"
Na starych lampach muszę manetką włączyć postojowe czy mijania. Na zero nie świecą. Nie miałem dodatkowych świateł led.
weuek:
Aaale biznes na tych wtyczkach!
Kalbar:
Znaczy mam to wywalić?:P
Nawigacja