Forum > i30 PD

Test led Philips Ultinon w reflektorach

(1/3) > >>

joe_70:
Cześć postanowiłem potestować oświetlenie led w reflektorach i30 PDE  Modern 2022 padło na H7 Philips Ultinon pro5100 montaż bezproblemowy dla świateł drogowych i doświetlania zakrętów, dla świateł mijania w soczewce trzeba dokupić adapter Philips typ H.
Philips Ultinon powoli zdobywają homologację w Niemczech np. niedawno w i20.
Byłem w SKP sprawdzić ustawienie świateł i potrzebna była tylko niewielka korekta, odcięcie prawidłowe

joe_70:
Zdjęcia:

tomilipin:
Zaskakująco niska cena! Około 200 zł za dwa LEDy Philipsa to naprawdę niewiele. Wydało mi się to podejrzane, więc sprawdziłem porównanie z innymi LEDami i teraz już wiem, skąd to wynika. LEDy z serii Ultinon plasują się na szarym końcu listy... Źródło: https://www.bulbfacts.com/led-kits/chart/projectors.html

Jakie są Twoje wrażenia?

joe_70:

--- Cytat: tomilipin w 03 Czerwiec 2023, 18:53:55 ---Jakie są Twoje wrażenia?

--- Koniec cytatu ---

Ok. 200 PLN kosztują ultinon 3022 pro, te które założyłem 5100 pro to średnia półka ok. 400 PLN, najwyższa to 9100 pro ok. 900 PLN.

Co do wrażeń  to wypowiem się po jakimś czasie, ale jest dobrze, trzeba się tyko przyzwyczaić do barwy światła 5800K.
Zobacz co tam testują na Bulb  większość no name z przewalonym natężeniem światła nie mających szansy na homologację w Europie.
Philips robi testowane ledy do reflektorów w okolicach 1500 luxów z prawidłowym odcięciem i homologuje je sukcesywnie w Europie.

weuek:
Skoro luksy/lumeny są takie same jak w halogenowych, to jaka jest korzyść z ledowych?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej