Forum > Santa Fe SM

Przerywa brak mocy czasami ok

<< < (2/5) > >>

piejar:
Niepotrzebnie się skupiasz na pedale gazu. Ta przepustnica co wskazuje 0 to albo zawirowywacz albo przepustnica gasząca

Krzysiek1981:
Pedał gazu nie jest orginalny,EGR jest odłączon założony nowy a z boku przykręcony stary koło filtra paliwa i ten se chodzi bo z EGR -em dostawał szarpan okropnych,wtryski po regeneracji,turbo,głowica,pompa cr,panewki,nowa przepływka, większość czujników,auto jest po rozbieganiu się,ale to szarpanie było już przed tym zdarzeniem,i cholerstwo nie odpuszcza, może sterowniki dać do sprawdzenia, wszystko odłączane było i nigdy lampa silnika nawet nie mrugneła

piejar:
To proponuję sprawdzić czy lampka check nie jest zaklejona czarną taśmą w desce. No chyba że to Twoje auto od zawsze i wiesz o nim wszystko.  Widziałem kiedyś taką starą Xsarę która miała tak "naprawioną" kontrolkę airbag. Jeżeli to poszarpywanie jest w miarę delikatne podczas lekkiego przyspieszania to problem jest opisany na forum mojaceed  i tam też są różne 5eorie. W mojej proceed pomogło gruntowne wyczyszczenie usprawnienie EGR. Od tego czasu spokój ale problem występował tylko w ciepłych okresach - muszę sprawdzić czy w bieżącym roku jest ok bo jezdze tym autem sporadycznie. Nie rozumiem co masz z EGR ale on może dużo wnieść do działania silnika. Jeżeli nie jest usunięty programowo a jedynie jest odłączony (wtyczka wyjęta z zaworu i włożona w cewkę żeby check nie wywalał - dobrze zrozumialem?)  to może zdrowo brudzić.

Krzysiek1981:
Kontrolka działa bo z laptopa ją odpalałem,EGR jest nowy założony tam gdzie jego miejsce a stary jest obok filtra paliwa przymocowany i podłączony do podciśnienia ,to szarpanie raz jest a raz nie ma, nie zależnie od temperatury,w sobote i niedziele pojeżdże nim może coś zaobserwuje konkretnego

Krzysiek1981:
Na zaworze podciśnienia jest 10,2v przy dodawaniu gazu opadają v,tylko że coś wyje i tak jakby słychać lekkie czlapanie,po odpięciu podciśnienia przestaje i silnik równiej pracuje ściągałem wężyk z EGR jak był załączony i przy zatykaniu silnik gorzej pracuje ten sam efekt przy odłączeniu wtyczki zaworu turbo,zawory zamieniałem i nic.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej