Forum > i30 PD

Wymiana tylnych lamp na LED - jaki prąd?

<< < (2/4) > >>

weuek:
Nie wiem, bo nie używam trybu auto. Uważam, ze mam więcej rozumu niż ta elektronika i sam decyduję kiedy mi czego potrzeba. I tak jest bezpieczniej.

W "lekko mgliste" włączam przeciwmgielne, a nie mijania. Zgodnie z przeznaczeniem.

Nowy:
W "lekko mgliste" włączam przeciwmgielne, a nie mijania. Zgodnie z przeznaczeniem.
[/quote]
Zechciej zajrzeć do Kodeksu Drogowego - tam jest opisane kiedy wolno używać świateł przeciwmgłowych. Dodam tylko, że użycie tych świateł w warunkach "lekko mglistych" może oślepiać innych kierowców i jest podstawą do ukarania przez policję - naprawdę.

Nowy:
art. 30 ust. 3 Ustawy Prawo o ruchu drogowym: "Kierujący pojazdem może używać tylnych świateł przeciwmgłowych, jeżeli zmniejszona przejrzystość powietrza ogranicza widoczność na odległość mniejszą niż 50 m. W razie poprawy widoczności kierujący pojazdem jest obowiązany niezwłocznie wyłączyć te światła."
Za używanie światła przeciwmgielnego tylnego w lepszych warunkach niż opisane w ustawie grozi mandat w wysokości 100 zł i 2 punkty karne.

weuek:
A pisał ktoś o tylnym? Czy tylne przeciwmgielne włączyłbym zamiast mijania? Zastanów się, mocium panie...

Nowy:
A przeczytaj ze zrozumieniem tytuł wątku

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej