Forum > Pozostałe

[Wszystkie] Chip CRDi

<< < (2/3) > >>

wlad:

--- Cytat: "amps11" ---widziałem nawet takie na ebay za ok 100 euro, tylko czy te chipy dają rzeczywiście dodatkową moc i moment obrotowy?
--- Koniec cytatu ---

z tego co poczytalem w necie,chip-tuning domowymi srodkami predzej czy pozniej zle sie skonczy.jednak aparatura wtryskowaw CR jest skomplikowana i raczej zaleca sie wczesniejsze pomiary na hamowni w celu zweryfikowania stanu silnika i jego charakterystyki.2 te same silniki beda mialy 2 rozne charakterystyki ,wiec takie uniwersalne rzeczy to raczej lipa.profesjonalny tuning [z glowa] nie obniza trwalosci silnika ,obniza za to m.in. zuzycie paliwa .
dla zainteresowanych strona http://forum.tdi-tuning.pl/index.php

Michaś:
Dokładnie tak jak mówi kolega wlad :) polecam lekturę tego artykułu.. jak coś jest niejasne piszcie a postaram się odpowiedzieć ;)

Pozdrawiam M.

nec9500:
Dlugo sie zastanawiałem nad chipem do SF ale wkońcu doszlo do skutku.
Polecam chip z V-techu. Odczuwalna różnica.
Chlopaki w Katowicach " Auto-Wroclawski ". Rzetalnie wgrali i przehamowali na nowej hamowni 4x4.

Gwiazdor_1992:

--- Cytat: "nec9500" ---Dlugo sie zastanawiałem nad chipem do SF ale wkońcu doszlo do skutku.
Polecam chip z V-techu. Odczuwalna różnica.
Chlopaki w Katowicach " Auto-Wroclawski ". Rzetalnie wgrali i przehamowali na nowej hamowni 4x4.
--- Koniec cytatu ---

Ile kosztowała Cię taka "przyjemność"?? O ile KM wzrosła moc silnika?? Jak ze spalaniem?? Kolego uchyl rąbka tajemnicy :-P

nec9500:
Chiptuning cena 1490zł ( w tym hamownia oczywiscie ).

przyrost 20KM i moment 30Nm
Silnik dostal drugiego zycia, stal sie bardzo elastyczny i wyraznie mocniejszy.
Polecam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej