Forum > i30 FD
Tylna belka- rama zawieszenia.
robaszek127:
Ten spód wygląda gorzej niż u mnie w starszym getzie. Zazwyczaj w zakładach płacisz krocie a oni pomalują takim czrnidłem na odwal się byle rdzę przykryć. Samemu zrobi sie taniej i lepiej niestety. W hyundaiu jak nie zedrzesz dokładnie rdzy i pomalujesz super podkłądem to i tak idzie ruda bod tymi barankami. Tylko jej wtedy nie widać.
piejar:
No cóż, z racji ograniczeń (brak kanału, leżałem pod autem) oczyszczenie szczotką na wkrętarkę. Potem odtłuszczenie, R stop i bitum. Szczerze myślałem że to będzie gorzej wygladać. Uważam że fabryka robi zabezpieczenie na już zmontowanym aucie. Dlatego nie ma bitumu w tych zagłębieniach i pod rama poprzeczną. W innych miejscach bitum trzymał zaskakująco dobrze. Ale wydech, powiem wam, szok - 15 lat i oryginalny, zero korozji
srbastek:
Super robota. Jesienią zakonserwowałem przednie sanki, a wiosną biorę się za tylne sanki. Samochód garażowany i mało używany to stan nie jest taki tragiczny.
piejar:
Przednie sanki planuję razem z wymiana sprzęgła ale to oryginalne (264 kkm) ciągle pracuje dobrze.
Nawigacja