Forum > i30 FD

Problem z odpalaniem

<< < (2/3) > >>

robaszek127:
Dawniej pierwszą rzeczą przed montażem gazu kazano ustawiać zawory. Nie wiem ale chyba twój silnik to jeden z najgorszych do tego plus ma zawory na szklankach. Wiadomo firmy zakładają gaz do wszystkiego ale podobnie były problemy z focusami gdzie były zawory ceramiczne.
Sprawdź ustawienia silnika a miernik jak nie wyzerowany będzie to pokazuje wyniki z kosmosu. Sam mam taki co nieraz ma odbicia.

...kuba...:
Wymień czujnik temperatury płynu chłodzącego, koszt nie wielki, a potrafi różnie się uszkodzić i dawać rozmaite objawy... Jak to nie pomorze to manometr i pomiar kompresji na cylindrach 🤷 - odpinasz cewki odkrecasz wszystkie świece i po kolei mierzysz ciśnienie przez otwór świecy na każdym cylindrze kręcąc rozrusznikiem z wciśniętym pedałem gazu na max.

Zibi.S68:
Jak dla mnie silnik jest zalewany paliwem nie podaje Ci przypadkiem podczas zapalania trochę gazu. Jak zapalasz wciśnij gaz do dechy zobacz czy nie będzie lepiej zapalał jeżeli tak to moja sugestia z zalewaniem silnika może być prawidłowa.

i30fan:
Dzisiaj spróbuję z pełnym gazem.
Może ktoś powiedzieć, w którym konkretnie miejscu znajduje się czujnik temperatury płynu? Oglądając na szybko widziałem kilka wtyczek i nie chciałem odpiąć złej.

piejar:
No bo tam jest kilka wtyczek przy silniku. A jak wpiszesz w gugla g4fa czujnik temperatury płynu to zobaczysz jak proste może być życie w erze internetowej

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej