Forum > i30 PD

Wymiana oleju w skrzyni automatycznej 7DCT

(1/7) > >>

olo018:
Witam czy ktoś wymieniał już olej w tej skrzyni ?,jakie koszty są.

piotri:
Jeszcze nie. Generalnie forum kia jest bardziej "żywe". Tam powinno być prościej znaleźć.

Przy okazji, jaki przebieg? Jakieś niepokojące objawy? Pytam bo raczej średnio mi się ta skrzynia podoba w moim egzemplarzu.

Pomi:
Wymiana samemu na kanale, po 60 000 km. koszt w zależności od marki oleju, od 120zł do około 200zł. To jest  3 5 minut pracy i dwie śruby. Myślę że mechanik też nie wiele weźmie

olo018:

--- Cytat: piotri w 16 Styczeń 2023, 19:55:41 ---Jeszcze nie. Generalnie forum kia jest bardziej "żywe". Tam powinno być prościej znaleźć.

Przy okazji, jaki przebieg? Jakieś niepokojące objawy? Pytam bo raczej średnio mi się ta skrzynia podoba w moim egzemplarzu.

--- Koniec cytatu ---

Ja mam przebieg 28 tyś i raczej nie mam problemów,kilka razy po ruszeniu i odpuszczeniu gazu i ponownym dodaniu gazu tak z   2 -3sek jakby nie łapała ,może za mało dodaje gazu?.
A tak to spoko.

piotri:
Ja mam 45tys obecnie.
Co mi przeszkadza, czuję każda zmianę biegów, nie jest ona do końca płynna. Przy przełączaniu na 4 bieg czuć wibracje, nie wiem jak to do końca wytłumaczyć.
Nie wiem czy ten typ tak ma, bo kupiłem używany jak miał 30tys. W serwisie twierdzą że wszystko ok.

Porównuje z dsg w octawii i to jest jak dzień do nocy. tekst serwisu, "to inna konstukcja prosze pana"

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej