Forum > Getz

Przełącznik świateł pod kierownicą

<< < (2/2)

robaszek127:
Tak kupiłem na allegro jak nową używaną chyba za 45zł z wysyłką. Nie wiem czy da się to rozkręcić. Ale demontaż jest prosty bo przełącznik jest na kostce wypinany a tylko trzeba zdemontować osłonę plastykową.
Tam są styki blaszki i one są dociskane lub nie po przekręceniu manetki. Jak się gdzieś kleją i nie odpuszczają to właśnie świeciły światła długie. 
Najlepiej zmienić na drugi. Gdybyś mieszkał blisko to bym dał mój stary czy na nim się by poprawiło. Ale moim zdaniem przełącznik do wymiany po tylu latach ma prawo się popsuć.

Andy:
Wyjąłem i okazało się, że jedna z blaszek stykowych, która zwiera i rozwiera układ, w trybie off zamiast się rozewrzeć, robiła to co przy światłąch mijania, czyli zwierała. Przy tym była nieco upalona. Trochę pokombinowałem i udało mi się uzyskać taki układ, że światła udało się wyłączać, za to straciłem możliwość włączania świateł mijania. To nie miało sensu,  więc jak u Ciebie cała wajcha do wymiany.

Nie wiesz przypadkiem, czy te wajchy występowaly w różnych wersjach? Ja mam Gacka 2004.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej