Autor Wątek: Irytująca fabryczna navi  (Przeczytany 4112 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejO

• Giełda
Irytująca fabryczna navi
« dnia: 05 Luty 2022, 19:45:13 »
Witam
Po 6 ciu latach jazdy ix em z fabryczną navi ta zaczyna irytować mnie coraz bardziej!;). Ostatnio dużo było rodzinnych wyjazdów na stoki itp więc trasy raczej nie po autostradach. Problem polega na tym ze po ustawieniu tasy z punktu A do punktu B i ustawieniu opcji trasy: TRASA SZYBKA i TRZYMAJ SIĘ DRÓG GŁÓWNYCH fabryczna navi potrafiła mnie w ostatniej chwili kierować nawet na drogi gruntowe lub przez jakieś osiedlowe dróżki. Po porównaniu propozycji prowadzenia fabrycznej navi z mapami google na telefonie  okazywalo sie ze obok leci jakaś glówna droga. Po pominieciu propozycji fabrycznej navi jechania jakąs drogą gruntową navi zaraz proponowala wlasciwą główną drogę tak jak google maps na telefonie. 
Zaznaczam ze w opcjach trasy jest trasa szybka i drogi główne oraz aktualne najnowsze mapy.
Nie chcę wymieniać radia na androida chcę korzystać z oryginalnej navi jazda na telefonie też odpada!;) Też macie takie problemy? Może jest jakieś proste rozwiązanie?;)

Offline stryjek998

• Giełda
Odp: Irytująca fabryczna navi
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Luty 2022, 16:02:01 »
Witam. Musisz jeszcze raz popatrzeć w swoje ustawienia nawigacji . Może masz ustawione gruntowe itp. Miałem w swoim taką nawigację i nie miałem żadnego problemu . Jest jak się nie mylę w opcjach trasy  masz do odhaczenia ptaszkiem rodzaje dróg . A skoro wybrałeś najszybsza to wybiera Tobie skrótami .  Pozdrawiam

Offline AndrzejO

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Luty 2022, 22:25:14 »
No wlasnie ze tam za duzo opcji nie ma. Trasa szybka/ krótka i Drogi główne, unikaj drog platnych....tyle wiecej nie ma....

Offline stryjek998

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Luty 2022, 18:38:26 »
To ustaw tylko na drogi główne i odhacz aby unikał dróg płatnych .

Offline AndrzejO

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Luty 2022, 02:54:32 »
Tak właśnie mam ustawione.....liczylem ze ktoś mnie czymś zaskoczy....!;)

Offline HUIX35

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Grudzień 2022, 23:03:36 »
Trzeba zaktualizować mapy z oficjalnej strony Hyundaia

Offline AndrzejO

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Grudzień 2022, 18:14:28 »
Mapy zawsze mam świeże......poradnik instalacji map do navi na tym forum jest mojego autorstwa...!;)