Forum > Lantra

Problem z silnikiem 1.6 16v BRAK MOCY

<< < (3/5) > >>

e-gen:
gomez2424, ale andy99 ma zupełnie co innego pod maską jak Ty....

Jasiu:
Dopisze swój problem który mam od tygodnia (lantra '94 1.6 16V):
Silnik (czy zimny czy ciepły) kręci się do ok. 3,5k (na biegu jałowym idzie do końca obrotomierza). Podczas jazdy nie mogę pozwolić sobie na "wrzucenie luzu" bo silnik zacznie falować 800-1300 i ostatecznie zgaśnie a na biegu spod maski dochodzi do moich uszu "trzeszczenie" jakby coś (metalowego) ocierało się o siebie.
Wymieniałem wszystkie filtry, wymiana oleju, świece i przewody, nowy akumulator.

A i jeszcze na wolnych obrotach zanim zgaśnie "popierdzi" sobie troszku z wydechu.

Jakieś sugestie od czego teraz zacząć a na czym skończyć? (auto mi się podoba!) :)

Grzesik1:
Robiłeś rozrząd w ostatnim czasie? tzn zmiana paska? jak długo jeździsz samochodem, czy wszystkie usterki o których piszesz pojawiły się nagle (tydzień temu)

Jasiu:
Wymiana świec i przewodów - 3 miesiące temu - strzelał na gazie
Akumulator - przedwczoraj - padł
filtry - wczoraj
Usterki pojawiły się wszystkie na raz tydzień temu. Do wymiany rozrządu zostało jeszcze dużo km do przejechania...
Nie rozumiem pytania jak długo jeździsz samochodem?
Może to być wina padnięcia któregoś z garów a to trzeszczenie to tłok?? Od takiej usterki nie mógłbym przekroczyć 3,5k obrotów?

Grzesik1:
Wszstko mogło by mieć miejsce gdyby np przestawił się rozrząd. Nie odpalałeś auta na zaciąg?
Masz klapke antywybuchową w dolocie? Jeśli miałeś strzały na gazie, mógł paść przepływomierz powietrza. I to bym sprawdził na początku.
Co to za lantra? który rocznik?

P.S. Zmień opis auto

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej