Forum > i30 GD
AKUMULATOR
robaszek127:
Na pierwszy montaż można pewnie kupić w ASO ale cena z 3x większa od normalnego. Jednak sczęście trzeba mieć by kupić podobny jakościowo w sklepach by wytrzymał więcej jak gwarancję.
ESPRIT501:
Witam. Podobno na pierwszy montaż idą akumulatory koreańskiego giganta DTR global battery. Można je kupic w sklepie specpart jako x-pro
piejar:
Akumulator kosztuje tyle co jedno tankowanie ale jego zakup powoduje jakieś szczególne emocje :-). Z mojego doswiaczenia najgorszy który miałem był centra futura - po drugim padzie gwarancyjnym wymieniłem na Kozaka. Ostatnio kupiłem 3 Aku Varta - trochę droższy od najtańszych ale fajna naszywka. I kosztuje tyle co tankowanie baku do pełna, że tak to podsumuje
Jarek Cieszyn:
Pochwalcie się koledzy ile wam wytrzymują fabryczne akumulatory, ja mam z 2016 toku i zastanawiam się czy przetrwa jeszcze tą zimę?
TomekZet:
Ja mam auto z września 2015 roku i we wrześniu tego roku wymieniałem akus. Niestety auto ostatni rok jeździło na bardzo krótkich odcinkach i zapewne to skróciło jego życie. Ogólnie problemów z odpalaniem jeszcze nie było ale zimy już by nie przetrwał zapewne.
Nawigacja
[#] Następna strona