Forum > i30 FD

I30 z 11 roku szarpie pomiędzy 1500-2000 obrotów

<< < (3/3)

Damianmylife:
Witam posiadam Hyundai i30 2013 rok 1.6 CRDi 110km mam ten sam problem szarpania A na zimnym silniku Jak odpalę  przez chwilę faluje wskazówka  i podczas jazdy równomiernej 2000 obrotów mniej więcej. Czytałem wiele opinii na ten temat i tak wyczyściłem kolektor ssący  wymieniłem uszelkę kolektora czyściłem przepustnice wąż od egera i pomogło to jedynie mniejsze spalanie wymieniłem EGR na nisensa(na pewno dobry według vin) sprawdzałem potencjometr w pedale gazu sprawdzałem również czujniki na pedale sprzęgła wężyk od Turbo też jest okej wlewałem płyn na wtryski i do wypalania dpf liqui  moly wymieniłem też filtr paliwa olej i olejowy na komputerze błędów brak jeszcze się przymierzam do sprawdzenia czujnika biegu wstecznego lub w ostateczności sprzęgło i na tym więcej opinii brak i tak moja przygoda trwa pół roku.
Powiem tak po zaślepienie egr pomogło w 100% silnik pracuje jak nowy i ma lepszą moc. Pozdrawiam

piejar:
Czyli te objawy które opisałeś ustąpiły po zaślepieniu EGR? Czyli miałeś niesprawny egr lub jego sterowanie. Ewentualnie niedrożna chłodniczka egr

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej