Forum > Tucson JM

Czyszczenie parownika

<< < (2/4) > >>

_Kuba_:

--- Cytat: Shadows w 23 Lipiec 2022, 21:22:43 ---Kuba odpowiada Kubie :D Od strony pedałów, ściągnij plastikową osłonę, tam masz klapkę, zdemontuj ją i masz dostęp, możesz psikać pianką. Inny sposób to rurka od dołu pojazdu. Możesz tam lać do woli, nic tam nie zalejesz z elektryki.

--- Koniec cytatu ---
Dzięki. Takiej odpowiedzi oczekiwałem. Szukałem od strony pasażera :D

_Kuba_:

--- Cytat: Shadows w 23 Lipiec 2022, 21:22:43 ---Kuba odpowiada Kubie :D Od strony pedałów, ściągnij plastikową osłonę, tam masz klapkę, zdemontuj ją i masz dostęp, możesz psikać pianką. Inny sposób to rurka od dołu pojazdu. Możesz tam lać do woli, nic tam nie zalejesz z elektryki.

--- Koniec cytatu ---

Mógłbyś wskazać na jakimś schemacie lub przesłać zdjęcie, ukazujące, gdzie znajduje się klapka, o której piszesz? Jest tam bardzo ciężki dostęp i nie wiem gdzie i co mam odkręcić.

Shadows:
Nie mam zdjęcia, musiałbym rozbierać aby zrobić. Fotel do tyłu, zdemontuj boczek na prawo od pedału gazu. Pod nim jest biała klapka z uszczelką. Prostokątna, pionowa. Musisz ją zdemontować, w środku jest komora parownika, którą chcesz odgrzybić. Dostęp nie jest trudny uważam.

_Kuba_:

--- Cytat: Shadows w 04 Sierpień 2022, 22:48:50 ---Nie mam zdjęcia, musiałbym rozbierać aby zrobić. Fotel do tyłu, zdemontuj boczek na prawo od pedału gazu. Pod nim jest biała klapka z uszczelką. Prostokątna, pionowa. Musisz ją zdemontować, w środku jest komora parownika, którą chcesz odgrzybić. Dostęp nie jest trudny uważam.

--- Koniec cytatu ---

Dobra, poradziłem sobie. Parownik wyczyszczony. Dzięki! Faktycznie dostęp nie jest trudny. Wygodnie też nie jest  ;D.

Shadows:
Wygodnie nie jest niestety chyba w żadnym aucie osobowym. Prawdopodobnie wszystkie mają parowniki w takim miejscu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej