Forum > i30 GD
Dokładka tempomatu i30 II 2016 1.4 RUN
lukasz536:
Kierownica grzana ma inną (szerszą) kostkę i nie będzie pasować. Może by ja można przerobić, ale nie wiem, czy się w zasadzie da i czy gra warta świeczki. Masz 2 opcje:
- zwrócić kierownicę i kupić taką bez grzania
- wymienić dodatkowo zwijacz / przełącznik zespolony (to takie okrągłe pod kierownicą, co ma dużą żółtą naklejkę). Ale i tak nie wiem, czy to wystarczy, bo nie wiadomo, co idzie dalej od zwijacza do zegarów albo sterownika (nie pamiętam), tzn. czy jest wymagane okablowanie.
Więc najpewniej zostaje Ci opcja 1.
...kuba...:
--- Cytat: lukasz536 w 20 Lipiec 2022, 00:15:37 ---Masz 2 opcje:
--- Koniec cytatu ---
Trzy ;)
Może jeszcze wyciągnąć piny i przełożyć kostkę ze starej kierownicy ;) - ale radziłbym zabrać się za to po upewnieniu się, ze zakupiona kierownica będzie pasować na wieloklin, oraz pod obecny zwijak. Mozesz porównać jak są rozłożone piny w kostce oryginalnej i zakupionej kierownicy.
Zakupiona kostka ma dodatkowe 2 przewody od podgrzewania i 2 od czujnika temperatury.
Reszta pinów powinna być przepięta do starej kostki w takiej kolejności (5 min szukania w wyszukiwarce internetowej):
Jeśli uznamy pin nr 1 za duży czarny przewód do klaksonu, to:
pin nr2 jest niebieski
pin nr 3 jest pomarańczowy
pin nr4 jest żółty
pin nr5 to mały czarny
pin nr 6 nie jest używany
pin nr7 jest czarny z białym paskiem
pin 8 i 9 nieużywane
pin nr10 jest biały z czerwonym paskiem
pin nr11 jest zielony
pin nr12 nieużywany
--- Cytat: lukasz536 w 20 Lipiec 2022, 00:15:37 ---Więc najpewniej zostaje Ci opcja 1.
--- Koniec cytatu ---
Wystarczy porównać na zdjęciu jak wyglądają złącza zwijaka od strony instalacji samochodu w zwijaku dla wersji z podgrzewaniem oraz bez... dla i40 z tego co poamiętam to była dodatkowa kostka w zwijaku, wiec reszta pasowała Plug&Play.
Chyba, że okazałoby się, że po stronie samochodu jest instalacja pod grzaną kierownicę, wtedy dlaczego by nie pokusić się o uruchomienie tej feature.
klepacz82:
--- Cytat: lukasz536 w 20 Lipiec 2022, 00:15:37 ---Kierownica grzana ma inną (szerszą) kostkę i nie będzie pasować. Może by ja można przerobić, ale nie wiem, czy się w zasadzie da i czy gra warta świeczki. Masz 2 opcje:
- zwrócić kierownicę i kupić taką bez grzania
- wymienić dodatkowo zwijacz / przełącznik zespolony (to takie okrągłe pod kierownicą, co ma dużą żółtą naklejkę). Ale i tak nie wiem, czy to wystarczy, bo nie wiadomo, co idzie dalej od zwijacza do zegarów albo sterownika (nie pamiętam), tzn. czy jest wymagane okablowanie.
Więc najpewniej zostaje Ci opcja 1.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: ...kuba... w 20 Lipiec 2022, 00:52:29 ---Trzy ;)
Może jeszcze wyciągnąć piny i przełożyć kostkę ze starej kierownicy ;) - ale radziłbym zabrać się za to po upewnieniu się, ze zakupiona kierownica będzie pasować na wieloklin, oraz pod obecny zwijak. Mozesz porównać jak są rozłożone piny w kostce oryginalnej i zakupionej kierownicy.
Zakupiona kostka ma dodatkowe 2 przewody od podgrzewania i 2 od czujnika temperatury.
Reszta pinów powinna być przepięta do starej kostki w takiej kolejności (5 min szukania w wyszukiwarce internetowej):
Jeśli uznamy pin nr 1 za duży czarny przewód do klaksonu, to:
pin nr2 jest niebieski
pin nr 3 jest pomarańczowy
pin nr4 jest żółty
pin nr5 to mały czarny
pin nr 6 nie jest używany
pin nr7 jest czarny z białym paskiem
pin 8 i 9 nieużywane
pin nr10 jest biały z czerwonym paskiem
pin nr11 jest zielony
pin nr12 nieużywany
Wystarczy porównać na zdjęciu jak wyglądają złącza zwijaka od strony instalacji samochodu w zwijaku dla wersji z podgrzewaniem oraz bez... dla i40 z tego co poamiętam to była dodatkowa kostka w zwijaku, wiec reszta pasowała Plug&Play.
Chyba, że okazałoby się, że po stronie samochodu jest instalacja pod grzaną kierownicę, wtedy dlaczego by nie pokusić się o uruchomienie tej feature.
--- Koniec cytatu ---
Dziękuję Panowie za podpowiedzi.
Mam jeszcze chwię na zwrot ale dopytam się, bo może jest 4 opcja.
Tzn: Czy ta nowa kierownica z grzaniem może byc dawcą samych przycisków ( lewa i prawa strona) ?! Są w idealnym stanie.
Nie zależy mi na grzaniu, ani na tym, żeby akurat ją zainstalować do hundiego.
Może wystarczy jak przełożę same przyciski i wtedy zostaje stara wiązka i stara kierownica - mi zależy tylko na tempomacie.
Pytanie tylko czy przyciski będą pasować do do mocowan starej kierownicy i kostki ze starej wiązki będa pasować do samych wejść tych "nowych" modułów lewo-prawo przycisków?
Czy ktoś przekładał już tak?
Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi w tym temacie!
Pozdrawiam
...kuba...:
--- Cytat: klepacz82 w 20 Lipiec 2022, 08:16:45 ---Może wystarczy jak przełożę same przyciski i wtedy zostaje stara wiązka i stara kierownica
--- Koniec cytatu ---
Niestety z katalogu czesci wynika, ze obecna wiazka kierownicy nie wspiera "SPEED LIMITER REMO" - co oznacza, ze nie posiada przewodow dla przyciskow tempomatu...
Jak przelozyc samą kostę mozesz zobaczyc tutaj:
https://www.i30ownersclub.com/forum/index.php?topic=44853.0
Ale zastanowiłbym sie nad uruchomieniem podgrzewania ;) - skoro kierownica juz to ma... ;))
klepacz82:
--- Cytat: ...kuba... w 20 Lipiec 2022, 11:40:52 ---Niestety z katalogu czesci wynika, ze obecna wiazka kierownicy nie wspiera "SPEED LIMITER REMO" - co oznacza, ze nie posiada przewodow dla przyciskow tempomatu...
Jak przelozyc samą kostę mozesz zobaczyc tutaj:
https://www.i30ownersclub.com/forum/index.php?topic=44853.0
Ale zastanowiłbym sie nad uruchomieniem podgrzewania ;) - skoro kierownica juz to ma... ;))
--- Koniec cytatu ---
Dzieki Kuba, że mnie tu inspirujesz:)
...ale zanim będe majstrował przy wtyczkach - to sie jeszcze dopytam o samą wiązkę - czy nie lepiej kupić mi nową wiązkę - taką co ma przewody do obsługi tachografu ?
Tutaj jedną znalazłem:
https://www.fox.rzeszow.pl/wiazka-elektryczna-kierownicy-extension-wire-h,4,255325,284175
i ma wizualnie "dobrą" kostkę - oczywiście musiałbym sie dopytać czy ta wiązka obsługuje tachograf...
...może ktoś się orientuje czy ten model z linka w/w obsługuje tachograf?
albo o jakim symbolu wiązkę szukać/kupić ?
Obecnie w starej kierownicy mam wiązkę A6400-56190 - która "nie obsługuje" tachografu.
"Nowa" kierownica ma wiązke A6505-56190 - nie pasuje ona do starego zwijacza.
Pytanie czy wiązka A6500-56190 z tego linka do kupienia może byc rozwiązaniem ?
Co do grzanej kierownicy - musiałbym zmieniać zwijak kierownicy i załatwić przycisk do włączania tego podgrzewania + doprowadzenie zasilania z bezpieczników = robota dla "elektryka" - nie wiem czy chce się na to rzucać pod blokiem, nie mając innego samochodu w rodzinie.
Jak mam manualnie rozwalać kostki i przypadkiem zostać bez żadnej kierowicy - to wolę mieć to dobrze zrobione i kupić odpowiednią wiązkę osobno.
Jeśli nie dostane odpowiedniej wiązki pozostaje mi manualna zmiana kostki albo zwrot kierownicy - ewentualnie szukanie innej kierownicy z odpowiednią wiązką.
Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi!
Nawigacja
[#] Następna strona