Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Chip tuning
Miłek25:
Jakoś mam dziwne uprzedzenie do V tech. Związane z zawodami na 1/4. Poza tym power box-a, z tego co się orientowałem, nie da się tak zindywidualizować do samochodu.
jerwlo:
ja tylko chce zrobić chiptuning ale sie zastanawiam i przemyśle dobrze
mmw:
Ja mam u siebie 132KM (ze 113KM) zrobione power box'em. Nie wiem jaka jest wartość momentu obrotowego. Takie auto kupiłem niedawno w Niemczech i ten box był założony od nowości, zmina mocy wpisana była w briefie.
Auto ma 117 tys km i z silnikiem wszystko git, ale na skrzynię chyba to dobrze nie wpłynęło bo właśnie kupiłem go z padniętą. :) Nie wiem na ile styl jazdy na to wpłynął na ile samo podkręcenie. Trzeba pamiętać, że jest tu stały napęd 4x4 + 1800 kg masy co dla tej skrzyni jest nielada wyzwaniem, bo nie jest to zbyt wielki szczyt techniki, a pamiętajmy, że takie turbodiesele mają większe momenty obrotowe niż duże benzyny i przebieg tego momentu jest też znacznie brutalniejszy.
To co mogę doradzić z robieniem nowego programu przy automatycznej skrzyni to trzeba go zrobić z dość płynnym narastaniem momentu obrotowego w dolnym zakresie obrotów. Nie może to być takie typowe kopnięcie w dupę, bo zajedzie się skrzynię.
felkner:
santafanta:
ja mam santa fe 2007 150 km i przez chwilę się nad tym zastanawiałem bo denerwowała mnie turbodziura, zwłaszcza jak się dużo jeździ po mieście da się odczuć, ale zrezygnowałem. rozmawiałem (tu w Irlandii) z kolesiami z serwisu (filia niemieckiej firmy) - oczywiście taki koleś nie powie słowa o wadach więc tylko mówił że nie tylko moc i moment wzrosną, ale też spalanie spadnie o 0,4l ale poszukałem więcej, popytałem i okazuje się że nie dość że ma to bardzo zły wpływ na sprzęło i skrzynię biegów (które nie są zrobione z myślą o przenoszeniu tak dużego momentu) to jeszcze głównym powodem dlaczego producent samochodu nie podkręca mocy tak wysoko jest tolerancja na jakość paliwa. Otóż czipując pracę silnika bardzo zawężamy tą tolerancję i w efekcie silnik może się szybciej zużyć gdy jakość paliwa jest z dolnych zakresów dopuszczalnych normy, lub poniżej.
Ostatecznie przyzwyczaiłem się do słabych dołów, a nie mogę powiedzieć że mu brak mocy jak się rozkręci, wręcz przeciwnie. Zamierzam tym autkiem pojeździć dobrych parę latek więc myślę że intuicja jednak podpowiada dobrze aby nie czipować...
Nawigacja
[#] Następna strona