Forum > Atos / Atos Prime

Ubytek oleju

<< < (2/2)

andrewelek:
co do czujnika:
wykrecilem i sprawdzalem go miernikiem i niestety nawet po potraktowaniu go roznymi
specyfikami mial trudnosci z dzialaniem (raz zwieral 5 razy nie) zdecydowalem sie wymienic,
teraz dziala jak powinno, koszt nowego czujnika oleju 15zł

jesli chodzi o ubytek oleju..... dalej nie wiem nic, zostawilem karton pod nim na 4 godziny i nic,
zadnego sladu, nawet wlaczylem na 5 minut i tez zadnego sladu..
dolalem oleju do pol bagnetu, zrobilem pare kilometrow, sprawdzilem znowu i jak narazie roznicy nie widze... nie mam pojecia o co chodzi

moze jakas nowa szajka, zamiast krasc benzyne z baku spuszczaja przepracowany olej na opal ???

a tak powaznie, bede obserwowal przez kilka najblizszych dni poziom oleju, zobaczymy co sie bedzie dzialo

ODP do "jacus" :
moja przyszla zona :) miala taka sytuacje ze zaczela pomrugiwac kontrolka w czasie jazdy, jak sprawdzilismy olej to sie okazalo ze tylko sama koncowka byla mokra, 2mm ponizej minimum, jej samochód to ford fiesta

andrewelek:
obserwujac sytuacje do tej pory, moge stwierdzic ze olej nie ubywa, wiec powodem musial byc przeciekajacy szczelony czujnik, przez krotkie dystanse utworzyl mi sie na dodatek ten nieszczesny majonez.

krotko mowiac problem zostal zlikwidowany, mozna zamknac temat :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej