Forum > i20
Hyundai i20 1.248 55kw benzynka problem na niskich, żabkowanie
Nurisolo:
Raczej logiczny przy zakupie nowego auta i wymianie wszystkich podstawowych eksploatacyjnych rzeczy w aucie, żabkowaniu mogą być winne świece, filtry i uszkodzone kable. nie mam całego warsztatu w jednym miejscu by zrobić diagnostykę pełną. Ale dzięki za uwagę.
weuek:
Zamiast "całego warsztatu" wystarczy laptop i chiński kabel (zwany czasem "interfejsem"). Używam z powodzeniem we wszystkich kolejnych swoich (nie żony) autach (kupuję inny, pod to konkretne auto). Koszt w granicach 100-150 zł (kupuję auta w wieku 5-6 lat).
Nigdy nie wymieniałbym (na pałę) niczego przed odczytaniem kodu błędu i obczytaniu potencjalnych jego przyczyn w internecie.
Nurisolo:
Rozumiem, no nic ja wymieniam komplet filtrów i świec zawsze, szczególnie jak cały zestaw kosztował mnie 257 zł z tego olej motul 4L i nie allegro tylko renomowany sklep z częściami. Auto nawet na gwarancji nowe z salonu po przejechaniu 2/3 tyś bym wymienił olej i filtry zobaczył jak to wygląda szczególnie z dzisiejszym autami.
Ja osobiście posiadam auta z lat 80/90 nie za bardzo mi podchodzą nowe modele.
Mniej problemów robi moje 124 coupe niż mój Fiat do pracy, a różnica 31 lat . Co nie stoją oba auta.
Nurisolo:
A komputer posiadam, tylko mam 3 domy i nie mam czasu czasami na 3h jazdy po komputer, gdy auto było sprawdzane nic nie pokazywało ale w dzisiejszych czasach to sprzedawcy są jeszcze bardziej ogarnięci
Nawigacja