Forum > Tucson JM

2,0 CRDI 113 km- nie odpala

<< < (2/4) > >>

carsik:
no to dlaczego zmierzyłeś tylko 1.5bara?

slawoon:
Nie wiem dlaczego tak się  dzieje. Paliwa mam około 15 -20 litrów. Wartość ciśnienia jest  powtarzalna dla każdej z pompek. Zakładałem dodatkowo cały drugi zespół- ciśnienie w tym przypadku nie przekraczało 1 bara.

Muszę pozwolić pompce zadziałać za 1 razem około 3 razy wtedy ciśnienie wzrasta do około 1,5 bar. Przy 1 uruchomieniu wskazówka manometru nie podnosi się.

carsik:
miałem kiedys podobną akcję w Oplu Antara o ile dobrze pamietam, niby ciśnienie było z pompki wstępnej ale jednak za mało. Może masz upalone styki na kostkach doprowadzających napięcie  do pompy. Druga wersja to lejący wtryskiwacz i dlatego ciśnienie w listwie jest takie niskie.

slawoon:
Ok sprawdzę styki, ale przy okazji zrobię sobie drugi układ doprowadzający ON do filtra. Czy odpięcie kostek od wtrysków i pomiar w układzie niskiego ciśnienia jest w tym przypadku ok?

carsik:
jeśli pytasz czy przeszkadza w odpaleniu to nie ma wpływu, tzn jeszcze nie spotkałem się z taką diagnostyką systemu i wątpię aby była w Hyundaiu. a sorry ty pytasz o wtryski, nie musisz ich odpinać jesli nie odpalasz auta

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej