Forum > i30 PD

Pęknięty tylni spryskiwacz i lampa 3-go stopu

<< < (2/2)

jarob:
Jestem już po wizycie w ASO.  Pęknięta lampa 3 stopu zakwalifikowana do wymiany gwarancyjnej .

dsider:

--- Cytat: tomilipin w 16 Maj 2022, 20:36:25 ---Jeśli nie widać żadnych uszkodzeń mechanicznych, np. od uderzenia, to powinno się kwalifikować pod naprawę gwarancyjną w ASO.

PS. Weź popraw ten tytuł, bo aż wstyd... Zobacz: https://www.ekorekta24.pl/liczebniki-porzadkowe-3-go-maja-3-ego-maja-czy-3-maja/
--- Koniec cytatu ---
Jeśli już 'dotykać' kwestii jezykowych, to nie jest to 'lampa trzeciego stopu'- jakkolwoiek pisane, tylko - istotne jest właściwe znaczenie - 'trzecia lampa stopu'

Zatarra:

--- Cytat: ojojo w 08 Kwiecień 2024, 19:28:12 ---Lampa pęka przy spryskiwaczu albo centralnie na środku, miałem wymienianą 3 razy! Czwartą lampę założyłem sobie sam i odpukać od prawie roku jest ok,
Miałem nawet taki przypadek że do serwisu jako nowa przyjechała uszkodzona, przypadek? możliwe.

Wg mnie te lampy albo cały spojler ma wadę konstrukcyjną a przy nieodpowiednim montażu szybciej są niszczone.
Przy żadnej wymianie lampy, nie zostały zmienione podkładki, pianki które trochę amortyzują ten cały układ - lotka - szyba - lampa

--- Koniec cytatu ---

Również zmieniałem 3 razy, Używka. w końcu się udało i nie paruje. w skrócie: jprde

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej