Forum > i30 PD

skorodowany tłumik 2 letni Hyundai - drastyczne zdjęcia

<< < (4/9) > >>

mercator2020:

--- Cytat: weuek w 10 Maj 2022, 21:31:13 ---A jakie są obroty przy 140 km/h? Mniej niż 4000?

--- Koniec cytatu ---
Przyznaję, nie pamiętam  :(

Lecz w Fabii przy 150 km, to  brakowało obrotomierza.

robaszek127:
Tłumik tylny nie niszczy się przez długie jazdy bo jest na końcu a raczej szybciej przepala się plecionka elastyczna zaraz z przodu. Niestety jakościowo nie należy porównywać ze skodą bo hyundaie nie słyną z super blach. Przy krótkiej jeździe a tym bardziej na lpg bardziej obawiał bym się by tłumik nie przerdzewiał od wewnątrz od wilgoci w nim pozostałej niż od tych małych ognisk na zewnątrz.
A na trasie niestety już potrzebna jest szóstka bo na piątce już obroty są wysokie.

mercator2020:

--- Cytat: robaszek127 w 10 Maj 2022, 21:45:20 ---Tłumik tylny nie niszczy się przez długie jazdy bo jest na końcu a raczej szybciej przepala się plecionka elastyczna zaraz z przodu. Niestety jakościowo nie należy porównywać ze skodą bo hyundaie nie słyną z super blach. Przy krótkiej jeździe a tym bardziej na lpg bardziej obawiał bym się by tłumik nie przerdzewiał od wewnątrz od wilgoci w nim pozostałej niż od tych małych ognisk na zewnątrz.
A na trasie niestety już potrzebna jest szóstka bo na piątce już obroty są wysokie.

--- Koniec cytatu ---
Chyba trochę namieszałem. Prostuję: LPG miałem w Skodzie Fabii. W moim nieco ponad dwuletnim i30 w którym zardzewiał ostatni tłumik mam tylko Pb. Co do 6 biegu faktycznie zmienia mocno jazdę.
Swojego czasu w roku chyba 2009 mieliśmy "w pracy" samochody służbowe z 6 biegowe. Nikt  z kierowców z naszej nowej zmiany o tym nie wiedział. Dopiero po 3 miesiącach, nasz mechanik  kiedy jechał z nami zapytał czemu nie używamy 6 biegu ;D

weuek:
Bo bez jaj! Nie wierzę, że byliście aż takimi głąbami. Przecież nie kupili tych aut starych, ze startymi piktogramami na gałkach. :o

tomilipin:

--- Cytat: weuek w 10 Maj 2022, 21:31:13 ---A jakie są obroty przy 140 km/h? Mniej niż 4000?
--- Koniec cytatu ---
Jeśli dobrze odczytałem oznaczenie silnika z profilu kolegi to by wychodziło, że mamy ten sam silnik, dlatego pozwolę sobie na odpowiedź - przy 140 km/h obroty chyba oscylują gdzieś wokół 4000.
Źródło obrazka: youtube.com/watch?v=AN3MC_-dQzw

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej