Forum > Zakup Hyundaia
KUPNO - Elantra
valdi:
Ta Elantra rzeczywiście ma bardzo dobrą "prasę". W czasopismach motoryzacyjnych piszą o niej jako o najbardziej niedocenianym samochodzie w Polsce.
Gdzieś jeszcze mam "Motory" i "Auto Światy" z tymi artykułami:)
Zawieszenie jest moim zdaniem o.k. Takie kompromisowe. Nie za twarde, nie za miękkie. Jedyny minus - zimą słyszę lekkie stuki jak jadę po dziurach ale nie jest źle.
Latem cisza.
Rzeczywiście powyżej "setki" trochę za bardzo słychać silnik, brakuje szóstego biegu.
Ale jak stoi się na światłach, silnika prawie nie słychać:)
Teraz trochę żałuję, że nie kupiłem "dwulitrówki", jednak dobrze mieć trochę więcej pod butem:)
pterodaktyl:
Witam ponownie
Odnośnie skrzyni biegów, to powiem, że ten "element" najbardziej mi się w mojej Eli podoba :). Biegi można paluszkiem przerzucać. Jedynka dość krótka. Niestety zmartwię Cię, bo wg mnie nie nadaje się do "sportowej" jazdy - synchronizatory nie "wyrabiają" przy szybkim przerzucaniu biegów :). Wsteczny czasami robi psikusy i nie chce wskoczyć od razu, ale puszczasz sprzęgło i za drugim razem jest już oki :)
Off topic - pochodzę z północy regionu
Pozdrawiam
aarreekk:
--- Cytat: "pterodaktyl" ---Witam ponownie
Odnośnie skrzyni biegów, to powiem, że ten "element" najbardziej mi się w mojej Eli podoba :). Biegi można paluszkiem przerzucać. Jedynka dość krótka. Niestety zmartwię Cię, bo wg mnie nie nadaje się do "sportowej" jazdy - synchronizatory nie "wyrabiają" przy szybkim przerzucaniu biegów :). Wsteczny czasami robi psikusy i nie chce wskoczyć od razu, ale puszczasz sprzęgło i za drugim razem jest już oki :)
Off topic - pochodzę z północy regionu
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Może w takim razie 2.0 ma inną, szybszą skrzynię:)
Co do regiony - ja mam sentyment do Krosna i tej części "dalej w las" na dół i w prawi na mapie.
tekla:
--- Cytat: "pterodaktyl" ---Wsteczny czasami robi psikusy i nie chce wskoczyć od razu, ale puszczasz sprzęgło i za drugim razem jest już oki :)
--- Koniec cytatu ---
Mam wrażenie, że to smaczek wszystkich Hyundaiów. Na pewno co najmniej czterech, którymi jechałam (w innych trzech(?) nie pamiętam). Co chwilę na forum ktoś o tym wspomina. Nawet nie ma po co na to zwracać uwagi.
aarreekk:
Jak miałem Colta to też tak było. To także przypadłość (przynajmniej tych starszych) japończyków. W Carismie jest inaczej, lecz ona ma francuską skrzynię Renault.
ed. Wycięcie cytatu. Nie ma potrzeby by cytować post, na który odpisujesz, jeżeli znajduje się bezpośrednio nad Twoim. tekla
[ Dodano: 2014-01-28, 13:37 ]
Jedno pytanie jeszcze - Elantra ma elektryczne wspomaganie kierownicy?
Nawigacja
[#] Następna strona