Forum > Zakup Hyundaia
KUPNO - Elantra
aarreekk:
A dowiem się, czy elantra 2.0 po lifingu miała kompensację luzów hydrauliczną?
Złośnik:
Miała ją też i przed liftem więc po, również ma. Od 95 roku wersja J2 modelu Lantry która jest starszą siostrą Elantry a silniki mają te same - miała hydrauliczną kompensację luzu zaworowego.
aarreekk:
A zapas to koło pełnowymiarowe, czy jakaś dojazdówka - pytam pod względem butli LPG. W 2.0 standardem jest felga aluminiowa 15 cali i opona 195/60/15?
[ Dodano: 2014-01-05, 23:06 ]
--- Cytat: "kosmos2011" ---Ten sam silnik były stosowany w Coupe GK więc więcej dowiesz się tutaj http://www.forum.hyundaicoupe.pl/. Silnik 2.0l to raczej udana konstrukcja i przy prawidłowej eksploatacji nie nastręcza kłopotów. W modelu do 09.2006 jedyny kłopot może sprawić łańcuszek spinający wałki rozrządu, którego trwałość jest taka sobie. Po 08.2006 silnik 2.0l zamiast paska rozrządu miał łańcuch.
--- Koniec cytatu ---
A silnik 2.0 w wersji poliftowej (w tym przypadku 2006r.) - ma silnik ze zmiennymi fazami rozrządu (CVVT to się chyba u Hyndaia nazywa)?
tekla:
Koło pełnowymiarowe w zapasie.
Alusy nie są w standardzie, ja mam stalówki. (No, przed liftem przynajmniej)
pterodaktyl:
Witam
Wybór jednostki 2.0 l 16V uważam za najbardziej rozsądny :). Ten silnik nie ma zmiennych faz rozrządu. Nadaje się do gazu, dobrze z nim współpracuje. Koło zapasowe jest pełnowymiarowe na stalowej feldze. Butla gazu max. 40 l jeśli ma być toroidalna.
Generalnie moim zdaniem auto przy większych prędkościach jest słabo wyciszone, wyraźnie słychać pracę zawieszenia i szum opon - dlatego polecam jakieś miękkie opony. Z tego co się orientuje to w popularnych modelach mitsubishi jest podobnie :). W zimie lubi sobie coś potrzeszczeć w środku auta, ale problem jest chyba naprawdę sezonowy :) :)
O ile spód auta jest dobrze zabezpieczony antykorozyjnie, to mam zastrzeżenia do lakieru - jest bardzo miękki i łatwo go zarysować. Do tego należy zwracać uwagę na tylne nadkola - żre je rdza.
Koła standardowe to 185/65/R15 ET 46 5,5 J, alusy 6 J, rozstaw śrub 4 razy 114,4 mm, otwór centrujący 67 mm
Sporo części pasuje od sonaty (np. właśnie alusy :) :)) i matriksa (ta sama płyta podłogowa)
Olej silnikowy - ja stosuję valvoline 10 W 40, ale inni forumowicze jeżdżą na 5 W 40 itp.
Kable napięciowe najlepiej oryginały (firmy Mobis bodajże), świece wg uznania i specyfikacji :).
Tarcze i klocki - forumowicze polecają TRW, ATE....
Więcej grzechów nie pamiętam... :-D :-D
Nawigacja
[#] Następna strona