Forum > Zakup Hyundaia

KUPNO - Elantra

<< < (3/23) > >>

lukaszl86ldz:
ja bym się skupiał na Dieslu 2.0 małe spalanie niezła kultura pracy silnika , ja osobiście do LPG nie mam przekonania , polecam Elantrę z wyposażeniem GT  :-D

gacus2004:
Jeśli benzyna+gaz to raczej diesla bym wolał. Miałem 2,0Crdi i 2,0 16v mam obecnie bez gazu. Zaletą diesla jest niższe zużycie paliwa i to że wysoki moment obrotowy jest dostępny przy niższych obrotach silnika co daje przyjemną jazdę w mieście i jest nieocenione gdy np:ciągniemy przyczepę.Wadą natomiast długie nagrzewanie się wnętrza i koszt ewentualnych napraw. Benzyna 2,0 jest dość dynamicznym autem i  bezawaryjnym,ale w mieście potrafi sporo wypić(10-11L).Jest jeszcze motor 1,6 ale o tym silniczku trudno mi się wypowiedzieć. Zawieszenie jest trwałe,zaciski hamulcowe lubią się zacierać na prowadnicach co skutkuje nierównym zużyciem klocków i tarcz,w dieslu szczególną uwagę należy zwrócić na pracę turbosprężarki i czy silnik nie dymi na czarno(wtryskiwacze).

lukaszl86ldz:
co do silnika 1.6 16 (benzyniak) musiała by się wypowiedzieć tekla  :-D

tekla:
Pali mi 7-coś na trasie, 8,6 na mieście, żadnych problemów z silnikiem nie ma, z rury mu nie dymi, oleju nie pije, brzmi ładnie i w ogóle cud miód i orzeszki. Jeździć, nie umierać.

O ubezpieczenie nie ma mnie co pytać, bo mam taką kosmiczną, nienormalną i [cenzura] cenę przywaloną z tytułu bycia kierowcą <26, że moja składka nikomu orientacji nie poprawi...

Aha. co do pakowności - liftback ma elegancko pojemny bagażnik. Poza tym samo auto wewnątrz jest bardzo przestronne, super wygoda.

lukaszl86ldz:
w sumie jest przestronne bo tak jak ja siedziałem w Elantrze po Accencie tak samo z tego co wiem tekla  :mrgreen:

[ Komentarz dodany przez: tekla: 2012-08-06, 19:21 ]
Tajest.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej