Forum > i30 PD

Guma do ponośnika/żaby

(1/3) > >>

tomilipin:
Korzystacie z podnośnika typu "żaba" np. podczas wymiany kół? Jaką macie gumę w tej żabie?

Kupiłem nową żabę i dodali gumę z rowkiem, ale jest on stanowczo zbyt płytki. Ma około 1 cm głębokości, podczas gdy w moim i30 te blachy w progu wystają na co najmniej 1,5 cm. Chciałem kupić nową gumę z takim wcięciem, ale wszystkie mają max 1 cm głębokości. Na allegro jeden sprzedawca napisał nawet rzecz całkowicie absurdalną - Rowkowana strona nie służy do podnoszenia. Samochód podnosi się tylko płaską stroną do góry. To nie prima aprilis, numer oferty: 8195191207, możecie sprawdzić. Wiem, że można tę gumę sobie naciąć i pewnie tak zrobię, ale może jest lepsze wyjście? Dotychczas korzystałem z gumy płaskiej, ale ta nacięta bardzo mi się podoba.

Korzystacie z tej naciętej gumy z rowkiem, czy może macie płaską? Jak to u was wygląda?

robaszek127:
A jaki problem pogłębić rowek lub dokleić  warstwę gumy z czegoś do tej podkładki.

weuek:
Ja mam taką:

I z żabą i z trapezowym używam. A nawet na kobyłkę nakładam, bo ta guma jest pancerna - w środku jakimiś nićmi wzmacniana, a na spodzie ma kołnierz, dzięki któremu nie zsuwa się z elementu podnoszącego auto.

Okrągłą z rowkiem też mam, ale nie używam, bo jest za delikatna.

rustin:

--- Cytat: weuek w 02 Kwiecień 2022, 08:28:37 ---Ja mam taką:

I z żabą i z trapezowym używam. A nawet na kobyłkę nakładam, bo ta guma jest pancerna - w środku jakimiś nićmi wzmacniana, a na spodzie ma kołnierz, dzięki któremu nie zsuwa się z elementu podnoszącego auto.

Okrągłą z rowkiem też mam, ale nie używam, bo jest za delikatna.

--- Koniec cytatu ---

Gdzie ją kupiłeś? Nada się do żaby która ma okrągły podnośnik, stopę do podnoszenia?

tomilipin:

--- Cytat: rustin w 06 Lipiec 2022, 10:32:07 ---Gdzie ją kupiłeś?
--- Koniec cytatu ---
Na przykład: https://polgum.sklep.pl/pl/p/Nakladka-podnosnika-LAUNCH-M8/163

--- Cytat: rustin w 06 Lipiec 2022, 10:32:07 --- Nada się do żaby która ma okrągły podnośnik, stopę do podnoszenia?
--- Koniec cytatu ---
Jeśli Twoja żaba na kielich w kształcie korony, z wystającymi zębami (a większość ma) to te zęby będą się wbijać w gumę. Mogą ją uszkodzić, guma może pęknąć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej