Forum > Accent

[Accent X3] Zmiana opon na inny rozmiar

<< < (2/4) > >>

tomek27:
http://www.v10.pl/narzedzia/Kalkulator,-,dobor,rozmiaru,opon,204.html

To jest podstawa zanim zaczniesz się bawić w zmianę opon.

Na felgę 4,5 cala wsadzisz oponę nawet 225. Inna sprawa czy po będzie bezpieczne i wygodne bo efekt będzie podobny jak rowerze "składaku". Naciągają również oponę 165 na 9 cali felgę ale w tym wypadku opona jest do tego specjalnie przystosowana. Felga nie powinna być węższa niż zaleca producent opon.

Kubalessini:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=213 u siebie mam na aluskach 158/60 r13. Przekłamywać, przekłamuje- lecz jak planujesz założyć na przod: 175/70/13 to nie powinno przekłamywać- takie były również oryginalne.

--- Cytat: "skyline" ---Znalazlem oponki 205/60/13  ale to juz chyba raczej nie przejdzie co?
--- Koniec cytatu ---

Nie przesadzaj, przy takiej oponie nie u gnasz go- ja czuję różnice po założeniu 185, a co dopiero 205.

adus1986:
witam ja w accencie mam założone alusy 15 felga 7cali i oponki 195/50 z tyłu musiałem ranty zaklepać z przodu lekko naciągnąć błotnik gdyż wystawały !! co do opon opony 175 na feldze 13 nie ma z nią żadnego problemu mam takie zinowe i sprawują się znakomicie nic nie ociera itp

Lookas:

--- Cytat: "pavlos" ---Ja mam założone przód i tył Barum Bravuris 2 195/50 R15 i uważam, że to jest max bez dokonywania przeróbek
--- Koniec cytatu ---

nie chcialo mi sie wszyskiego czytac i posluzylem sie wlasnie ta czescia wypowiedzi kolegi, moje zdanie: mam 7x15''felge. opona 195x50, i wypychalem nadkola z tylu, bo darlo jak jechalem nawet sam.
obecnie obnizony i nic nie ociera, chyba ze jade w komplecie (5os.).
wg mnie max 185 na 6.5 fela bez moda.
pzdr.
ps. mam zime 185,60,14-5"i bez komplikejszyn

skyline:

--- Cytat: "Lookas" ---
--- Cytat: "pavlos" ---Ja mam założone przód i tył Barum Bravuris 2 195/50 R15 i uważam, że to jest max bez dokonywania przeróbek
--- Koniec cytatu ---

nie chcialo mi sie wszyskiego czytac i posluzylem sie wlasnie ta czescia wypowiedzi kolegi, moje zdanie: mam 7x15''felge. opona 195x50, i wypychalem nadkola z tylu, bo darlo jak jechalem nawet sam.
obecnie obnizony i nic nie ociera, chyba ze jade w komplecie (5os.).
wg mnie max 185 na 6.5 fela bez moda.
pzdr.
ps. mam zime 185,60,14-5"i bez komplikejszyn
--- Koniec cytatu ---

kupilem barumy 175/70, komfort duzo lepszy niz na 155/80. Opony sprawuja sie naprawde przyzwoicie, kolego jak obnizyles swojego accenta, szukalem sportowych zawieszen ale nie ma, sprezyn tez nie ma, a jak sa to do wersji przed liftem...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej