Forum > Tucson JM

[Tucson] Ile palą Wasze Tucsony benzyna, LPG

<< < (15/25) > >>

bock_1:
Witam ponownie. W związku z zamiarem założenia gazu do auta po raz drugi sprawdziłem ile pali mój Tucson. Wyniki: Przejechałem dokładnie 295.5 km ( z tego 90 km poza terenem zabudowanym. Pozostałe km po mieście i po łąkach nad Odrą i Bobrem - wędkarz.) Auto zatankowałem do pełna. Weszło mi do zbiornika 27,69 l. Spalanie średnie na 100 km - 9,3706 litra. Porównując do gazu. Po wpisaniu w kalkulator miesięcznie zaoszczędziłbym tankując gaz ok 187 zł ( jeżdżąc ok 1000 km/miesiąc). Decyzja co do instalacji gazowej ? Na 80 % zostanę przy benzynie. Pozdrawiam wszystkich.

waszek_rmc:
Ja też tak liczyłem, ale mając teraz na gaz z zakładanego 1000 miesięcznie zrobiło się prawie 21 tys w ciągu roku. Oszczędzam nawet w porównaniu do poprzedniej laguny II z 1.8 benzyna. Instalacja już się zwróciła i teraz jeżdżę i więcej i taniej :)

adrianoo88:
Mój Tucson trasa 450 km z nad morza do domu w tym 50 km w korku 10 km/h 1i2 non stop póżniej 150 km autostrady prędkośc do 140 km/h i dalej ok 100 km/h spalił mi 12 litrów gazu całe 450 km na kilmie. Więc wydaje mi się jak na taką dużą kastę całkiem nieźle, poprzednie auto VC 1.8 i spalanie podobne... Polecam LPG do tej pory każde auto.

Lepki:
adrianoo88 - mi w trasie pali podobnie, natomiast w dużym mieście na krótkich odcinkach (a tak jeżdżę), nie jestem w stanie zejść poniżej 15L.
Nie butuję go i nie mam rajdowych aspiracji.
Jaki masz u siebie wynik w mieście na LPG ?

seboc:
Przez prawie 7 lat moj Huyek przejechal 132 tys. km.
Ostatnio jezdze czesciej, ale auto miewalo okresy kilkumiesiecznego postoju. Pewnie instalacja by sie zwrocila, choc podejrzewam, ze samochod nie bylby juz tak niezawodny jak dotychczas. Tak taniego w serwisie i bezproblemowego samochodu dotad nie mialem. Auto wygodne, proste konstrukcyjnie i solidne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej