Forum > Tucson JM
[Tucson] Ile palą Wasze Tucsony benzyna, LPG
waszek_rmc:
--- Cytat: "andrzej351" ---samochód jeździ na kołach 18"
--- Koniec cytatu ---
Sorka za OT... Pochwal sie fotka :)
bock_1:
--- Cytat: "y4r3k" ---A lepsze wyniki da się zrobić jak się jeździ 2000-2500 obrotów... niestety brakuje 6 biegu. Najoszczędniej byłoby jechać 5 bieg i 2000, ale to jest jakieś 65-70km/h.......
--- Koniec cytatu ---
Tak. W 100% zgadzam się z Tobą. Brakuje tej 6-ki :)
[ Dodano: 2015-06-05, 17:37 ]
--- Cytat: "waszek_rmc" ---Czy oby na pewno posiadasz benzynę? Wierzyć mi się nie chcę, ze mozna uzyskać takie spalanie...
9 w trasie jest mozliwe, ale 7,3?
--- Koniec cytatu ---
Kto chce niech wierzy a kto nie chce nie musi. Nie mam zamiaru tutaj nikogo oszukiwać a tym bardziej ,,chwalić się". Byłoby to żałosne. Po prostu chciałem bardzo sprawdzić spalanie mojego ,,nowego" nabytku i tak mi po prostu wyszło:
,,Spalone paliwo w litrach - 10,65
Ilość przejechanych kilometrów - 146
Spalanie wynosi 7,2945 litrów na 100 kilometrów" Tak mi po prostu wyszło.
[ Dodano: 2015-06-05, 17:56 ]
Witam Ponownie :)
Kto chce niech wierzy a kto nie chce nie musi. Nie mam zamiaru tutaj nikogo oszukiwać a tym bardziej ,,chwalić się". Byłoby to żałosne. Po prostu chciałem bardzo sprawdzić spalanie mojego ,,nowego" nabytku:
,,Spalone paliwo w litrach - 10,65
Ilość przejechanych kilometrów - 146
Spalanie wynosi 7,2945 litrów na 100 kilometrów" Tak, mi po prostu wyszło.
Ach. I na 100% wlewałem do baku benzynę 95.
A tak poza tematem..... Nic a nic nie mogę załapać jak się tutaj wstawia zdjecia. ( cały czas woła o zmniejszenie do 30 i 29 kb a jak zmniejszyłem zaczyna mi wymyślać coś o pikselach.
andrzej351:
kolego waszek_rmc oto fotki o które prosiłeś:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=69127#69127
pozdrawiam :-)
kejzer:
--- Cytat: "open" ---Wiecie co - myślę, że jednak rodzaj napędu ma spore znaczenie na ilość spalanego paliwa. Mimo, że napęd 4WD rzadko się załącza to jednak zwiększa istotnie masę - i gdzieś trafiłem na dane techniczne to rozróżniające - wersje 4WD mają gorsze przyspieszenie i większe zużycie.
Zatem moje 12.90 l/100 LPG mimo opcji "kapelusz mode on" może nie jest takie tragiczne ;)
--- Koniec cytatu ---
Niekoniecznie chodzi tu o napęd, ja mam 4WD a pali mi gazu w granicach 10,5-11L, może masz coś z ustawieniami instalacji bo to jednak 2 L różnicy, albo masz żelastwo w bucie ;-).
Co do etyliny myślę, że spalanie na poziomie 7-8L jest osiągalne, ale w bardzo sprzyjających warunkach. Długa trasa, sam na drodze, prędkość w granicach 80km/h...
Ten wihajster pokładowy pokazywał mi czasami nawet poniżej 6L jak go zresetowałem w trasie, no ale to wiadomo, że jest przekłamane.
open:
Nie mam żelastwa, ba jeżdżę raczej delikatnie i nie kręcę do wysokich obrotów.
Sporo lżejszy, słabszy, przednionapędowy Lanos pali mi 10 l / 100, więc 13/100 dla ciężkiego, 4WD, z aerodynamiką kredensu auta wydaje się w miarę ok.
Wolę żeby palił więcej, niż mało ale na ubogiej mieszance, co wiadomo jak może się skończyć....
Nawigacja
[#] Następna strona