Forum > Tucson JM
[Tucson] Ile palą Wasze Tucsony benzyna, LPG
waszek_rmc:
Trasa 10, okoliczne "hynhy" wychodzi 11. Ale gazu :)
Wiec jeżdżę za darmo :)Przejechane 5000 na gazie od konca czerwca. W tym 1100 km na kilometrowce :) jeszcze troche i instalacja się zwróci.
open:
Mam nadzieję, że osoby jeżdżące na LPG podają spalanie wyliczone samodzielnie, a nie to, co pokazuje komputer. U mnie te rzeczy są zupełnie niekorelowane - np. komp. pokazuje 10.5, a rzeczywiste jest raz 13.5, innym razem 12.
A w temacie - średnio: 12.88 l / 100km LPG
Minimalne zanotowane 11.5, max. 14.86
I to wszystko w zasadzie niezależnie czy miasto (Warszawa), czy szybka trasa.
P.S. Nie bardzo wyobrażam sobie jak można spalić 10 l / 100 LPG - chyba tylko na idealnej trasie przy 90 km/h, albo... na ubogiej mieszance.
Lepki:
W moim po Warszawie na krótkich odcinkach koło 15l LPG.
Trasa autostradą 120-130km/h (trumna na dachu i sporo klimy) koło 13l LPG.
Spalanie rzędu 10l LPG i poniżej, odnosząc do moich doświadczeń z tym autem, traktuję w kategorii baśni z mchu i paproci :mrgreen:
waszek_rmc:
Spalanie wyliczane po kilku tankowaniach, na tej samej stacji. Trasa, te graniczne 10 wyszło na idealnej trasie, bez klimy i w granicach 90-100 km/h. Generalnie teraz zawsze oscyluje w granicach 11.3.
Skoro na benzynie ludzie potrafią zejść do 8, to 10 gazu to mało?
Opony 215, brak 4WD który jednak masę podnosi.
Kompa nie mam, wiec spalanie to matematyka. Średni z 5 ostatnich średnich tankowań do pełna na jednej stacji. Na gazie auto jeździ jak na benzynie, nowa instalacja pewnie dlatego uda się tak nisko zejść.
czaperek:
Zgadzam się z tobą Lepki w 100 %.
W moim średnie spalanie gazu za okres ostatniego 1,5 roku to 12,6 l/100 km. Trasa prawdziwy misz-masz. Miasto, teren niezabudowany i autostrady.
Instalacja regulowana przez dobrego gazownika, serwis instalacji gazowej zawsze na bieżąco.
Nawigacja
[#] Następna strona