Forum > Tucson JM

[Tucson] Ile palą Wasze Tucsony benzyna, LPG

<< < (9/25) > >>

seboc:
Dosc regularnie pokonuje trase Monachium - Slask, w zasadzie caly czas autostrady. Najmniej 10.4, jesli nie ma budow i pogoda jest dobra, szybka jazda daje wynik 11.6 - 11.7.
Nie ma roznicy skad paliwo. Czy polskie czy niemieckie e10 czy czeskie.

bednar:
Hinek, te wyniki to nie dlatego, że inna benzyna tylko dlatego, że do Szwajcarii jest pod górę, a z powrotem z góry  :mrgreen:

kasjana:
Tucson 2,0 benzyna. Wróciłam wczoraj z urlopu. Trasa Białystok - Krościenko nad Dunajcem = 616 km - spalanie 9,2 l.

Powrotna droga trochę inna = 587 km - spalanie 7,4 l.

Zawsze tankuję Suprema 98 w Statoil. Jedynie teraz na powrót tankowałam w Orlenie jakąś vervę 98. Nie wiem czy benzyna ma znaczenie, czy raczej to że droga powrotna z góry. Poza tym w tamtą stronę niemal cała droga z klimą, powrotna bez.

W jeździe miejskiej zawsze wychodziło mi od 10,4 latem do 13,1 zimą. Ale to 7,4 to życiowy rekord i nie wiem, czy to przypadek.

kosmos2011:
Dziękujemy za pierwszy post i zapraszamy do powitalni  http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=58195#58195

pimael:
W czasie wakacji trzykrotnie tankowałem do pełna i liczyłem spalanie:
1. Trasa Rawicz Wrocław autostrada Tarnów Ustrzyki Dolne + trochę po Bieszczadach(max do 120 km/h) 8,0 :!:
2. Bieszczady 8,1
3. Powrót trasa przez Rzeszów Sandomierz Radom Bełchatów i dalej nowa S8 Oleśnica Rawicz (max do 90 km) 7,85  :!:  :!:  :shock:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej