Forum > Tucson JM
[Tucson] Ile palą Wasze Tucsony benzyna, LPG
czaperek:
Wynik jaki podajesz jest wart uwagi, ciekawe tylko czemu zawdzięczasz tak niskie spalanie.
seboc:
--- Cytat: "czaperek" ---Wynik jaki podajesz jest wart uwagi, ciekawe tylko czemu zawdzięczasz tak niskie spalanie.
--- Koniec cytatu ---
To jest wynik wyjątkowy. Autostrada A8 w kierunku Salzburga była potwornie zatłoczona (jak zwykle w dzień wolny), więc poruszałem się powoli. Chwilami postój, głównie jednostajny ruch 80-100 km/h.
y4r3k:
Przy spokojnej jedzie kolo 90km/h spalanie 8,8l/100 benzyny wydaje mi sie normalne.
Przy takiej powolnej jezdzie w trasie 80-90 km/h spalił mi 9,8 lpg. Innym razem na klimie i jezdzie rowno 100km/h wyszlo prawie 12L lpg.
Ktoś pytał o olej... niestety mój ma sporo na lpg przejechane i zbyt duzo oleju bierze (cos kolo 0.25-0.4/1000 chyba), aczkolwiek nie dymi, odpala ladnie i przyspiesza ok... wiec nie znam jeszcze przyczyny, moze trzeba porzucic castrola na poczatek...
seboc:
A jaki masz przebieg? Mi na razie oleju nie bierze. Zastanawiam się jednak nad zamontowaniem instalacji LPG.
S.
y4r3k:
Przejechane cos ponad 100 tys na lpg :) + kolo 40tys na Pb.
Nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem lpg... ale na szybko kalkulujac na 100 tysiacach km zaoszczedzi sie ponad 20 tys zl na przyszle naprawy.
Nawigacja
[#] Następna strona