Forum > Santa Fe (2006-
Kod błędu P1781.
robaszek127:
Może to być i wina akumulatora. Sam raz kupiłem nówkę AutoParta 48Ah i 3 dni stania aku pusty. Mimo braku widocznej wady bo naładowany kręcił i trzymał prąd ale sam się rozładowywał to dali nowy. Nowy zaś po 1,5roku miał elektroli szary i tak samo szrot. Dlatego warto założyć inny i obserwować co będzie się działo.
Sam też nie polecę nikomu centry a tym bardziej exide bo to ten sam szajs i producent. Zwykły kupiony w markecie polski wytrzymuje do tej pory a droga centra futura padła idealnie po gwarancji.
Burnicki Piotr:
Teraz mam założony inny i zobaczę co się będzie działo,a kupiłem nowy akumulator Bosch S4 028 830A 95Ah.
Może być że akumulator wadliwy,jak co to go reklamuję
Burnicki Piotr:
Witam.
Nadal coś rozładowuje akumulator.
Akumulator sprawny i auto było na warsztacie kilka dni i nic nie znaleźli,ten sam pomiar prądu i ładowani akumulatora, co ja mierzyłem.Auto wróciło z warsztatu kilka dni i ten sam problem, akumulator wyczerpany do zera.
Oni się już poddali bo nie wiedzą, co może być, może się coś podczas auta na postoju włącza?
Ciężki orzech do zgryzienia, może ktoś miał coś podobnego?
Anazar:
--- Cytat: Burnicki Piotr w 09 Kwiecień 2022, 22:08:58 ---Witam.
Nadal coś rozładowuje akumulator.
Akumulator sprawny….
--- Koniec cytatu ---
pomiary poboru bardzo łatwo zrobić, nawet mierniczkiem CHINA za 8zł, ale jak zweryfikowano „sprawność akumulatora”?
Nawet NOWY Aku nie znaczy SPRAWNY.
Może każdy z nich „ma upławy” :P ;) ;D
Burnicki Piotr:
Akumulator sprawdzany w warsztacie i jest OK. ,ale myślę że może natrafiłem na przyczynę, a mianowicie w lewych drzwiach gniazdo i wtyczka za głośnikiem małym sterowania i podgrzewania lusterka,było dużo nalotu ( utleniania się ).
Po wyczyszczeniu będę nadal obserwować, może to była ta przyczyna.
Nawigacja
[#] Następna strona