Forum > i30 FD

Schowek na okulary / podświetlenie kabiny

(1/2) > >>

rodzynpatryk:
Hej,

jakiś czas temu czytałem gdzieś o zamontowaniu schowka na okulary wraz z dodatkowym oświetleniem kabiny. Oryginalnie w mojej i30 nie mam tego schowka z lampkami, ale chciałbym dołożyć. Czy pod podsufitką są jakieś uchwyty i otwory do montażu i wystarczy tylko wyciąć podsufitkę? Kiedyś czytałem o tym i takowa informacje znalazłem, ale teraz nie mogę tego odszukać. Wiadomo, nie będę ciął podsufitki nie wiedząc czy coś z tego będzie więc potrzebowałbym jakieś pewnej informacji  :)

Akustyczny:
Tu masz cały wątek w tym temacie.

http://hyundaiklub.pl/index.php/topic,6994.0.html

woolfik:
Ja niedawno montowałem u Siebie. Jest listwa montażowa ale w moim egzemplarzu i schowku, który kupiłem rozstaw śrub był inny i skończyło się na mocowaniu na wkręty bezpośrednio do listwy. Co ciekawe przy mocowaniu nie było wyprowadzonego kabla więc musiałem z oświetlenia kabiny dosztukować kawałek kabla i przeciągnąć go do nowego schowka. Troszkę więcej roboty ale z wago poszło dość szybko.

...kuba...:

--- Cytat: woolfik w 01 Czerwiec 2022, 13:42:30 ---Ja niedawno montowałem u Siebie. Jest listwa montażowa ale w moim egzemplarzu i schowku, który kupiłem rozstaw śrub był inny i skończyło się na mocowaniu na wkręty bezpośrednio do listwy. Co ciekawe przy mocowaniu nie było wyprowadzonego kabla więc musiałem z oświetlenia kabiny dosztukować kawałek kabla i przeciągnąć go do nowego schowka. Troszkę więcej roboty ale z wago poszło dość szybko.

--- Koniec cytatu ---
Do i30 FD są dwie wersje owych lamp oświetlenia kabiny ze schowkiem, łatwo można odróżnić je patrząc na przełączniki różnią się też wielkością ramki oraz właśnie miejscem śrób montażowych... do tego w tej większej - ze starszych roczników przysługuje podsufitka z plastikową ramką.

Wiązka instalacji powinna być z dodatkowymi przewodami do przedniej lampy - niestety Hyundai nie robi takich bonusów w postaci dodatkowych przewodów.., jak coś to mma taką wiązkę na zbyciu ;)

rodzynpatryk:
Ja się jeszcze nie zabrałem za to - rozważam czy warto  :) Jeśli schowek różni się przełącznikami,to jesteś w stanie określić (lub wstawić zdjęcie) jaki powinienem mieć u siebie? Mam i30 fd po lifcie, 2010 r.
napisałeś, że masz taką wiązkę - jaki koszt?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej